Kwarkcake  

Kwarkcake  Eten weggooien vind ik erg zonde en ik doe daarom ook altijd mijn best om zo efficiënt mogelijk met mijn eten om te gaan. Dat resulteerde in dit geval in deze kwarkcake. Voor een fotoshoot met  Dyana van Puur By Dyana had ik een kwarktaart gemaakt. De taart had een bodem van roggebrood en dus bedacht ik dat dat ook de bodem van mijn cake moest zijn.

Het middelste gedeelte van de cake bestaat hoofdzakelijk uit magere kwark, dus als tussendoortje is hij lekker voedzaam!

Ingrediënten :

Voor de bodem:

  • 150 gram roggebrood
  • 80 gram pitloze dadels
  • 25 gram roomboter

Voor de cake :

  • 400 g magere kwark
  • 200 g volkoren meel
  • 50 gram rozijnen
  • 2 el honing
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de roomboter smelten.
  3. Meng het roggebrood met de dadels en de roomboter en maal het fijn in de blender of met een keukenmachine. Wanneer alles fijngemalen is, is het klaar.
  4. Vet een cakeblik in.
  5. Doe de mix voor de bodem in het cakeblik.
  6. Doe vervolgens de ingrediënten voorde cake in de blender en mix dit tot een geheel. Wanneer dit goed gemengd is, voeg je de mix toe bovenop de roggebroodbodem in het cakeblik.
  7. Doe de cake vervolgens ongeveer 45 minuten in de oven. Wanneer de satéprikker er droog uitkomt, is de cake gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge