Kwarkbrood

KwarkbroodIk ben altijd op zoek naar lekkere snacks die gezond en vullend zijn. Deze variant van kwarkbrood met peer is dat zeker! Lekker handig als tussendoortje. Ben je niet echt fan van peer? Vervang het dan  door iets anders, bijvoorbeeld appel.

 

Kwarkbrood is al redelijk bekend in ‘healthland’. Dit is mijn variant. Hoe maak jij het?

Ingrediënten:

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 300 gram magere kwark
  • 300 ml water
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 handperen gewassen
  • 1 el olie om het blik in te vetten
  • 1 banaan
  • 50 g pitloze dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zeezout
  • 2 tl koekkruiden of kaneel

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de kwark, de banaan, de dadels en het water in de keukenmachine en meng het tot een geheel.
  3. Mix het meel met cacaopoeder, bakpoeder, zeezout en de koekkruiden in een kom. Meng dit vervolgens met de kwarkmix.
  4. Snijd de peren in vier dunne plakjes verticaal door en verwijder de pitjes. De rest van de peren kun je in kleine stukjes snijden. LET OP: je kunt er voor kiezen om eerst de schil te verwijderen, of de schil er juist op te laten.
  5. Doe de kleine stukjes peer bij de mix.
  6. Vet de cakevorm in met olie.
  7. Doe de mix in de cakevorm en duw de vier dunne plakjes peer in de mix.
  8. Doe de cake vervolgens 35 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge