Kwarkbollen met rood fruit

Kwarkbollen met rood fruitLaatst heb ik een kwarkcake gemaakt en ik was benieuwd of ik van de basis ook een kwarkbol kon maken. Even een andere feel en net wat minder werk om te maken, want het is een kwestie van de ingrediënten mengen en je bent klaar.  Ik heb dit keer gekozen voor kwarkbollen met rood fruit. Wil je het iets zoeter, dan adviseer ik om te kiezen voor alleen aardbeien.

De kwarkbollen worden vrij snel droog, dus bewaren lukt helaas niet. Ze zijn het lekkerst wanneer ze vers uit de oven komen.

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 200 g magere kwark
  • 100 g rood fruit (of alleen aardbeien)
  • 2 eieren
  • 200 g volkoren speltmeel
  • Snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder

 

Hoe te breiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Meng de kwark en de eieren door elkaar.
  3. Voeg de speltbloem, het zout, het bakpoeder en de kaneel toe en meng het nog even kort in je keukenmachine. Met een spatel mengen kan ook. Doe op het laatste het rode fruit erbij en meng dit door het beslag.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg metbehulp van 2 lepels over de bakplaat.
  5. Bak de kwarkbollen in 20 – 25minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

 

Ik zou het erg leuk vinden als je laat weten wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge