Krijg meer zelfvertrouwen door beweging 

Krijg meer zelfvertrouwen door beweging Meer zelfvertrouwen krijgen door beweging

Dat sporten voordelen op fysiek vlak heeft, dat wist je waarschijnlijk wel. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de gezondheid en verlaagt het de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Maar uit onderzoek blijkt dat het ook een positief effect heeft op het zelfvertrouwen en de eigenwaarde. Des te meer reden om nu écht meer te gaan bewegen.

Een goed emotioneel welzijn

De voordelen van een goed emotioneel welzijn zijn voornamelijk goed waarneembaar bij kinderen en jongeren, maar ook bij volwassenen zijn positieve effecten meetbaar. De beweegactiviteiten die op scholen worden aangeboden, zoals de gymlessen, dragen bij aan een hogere tevredenheid over het leven.

Lichaamsbeweging heeft een positieve invloed op emotionele stoornissen en het heeft hetzelfde effect als antidepressiva. Het stofje dat door sporten vrij komt heet serotonine en dat zorgt voor een geluksgevoel én zelfvertrouwen (sporten maakt serotonine vrij, maar de aanmaak wordt gestimuleerd door tryptophaan. Tryptophaan krijg je onder andere binnen door het eten van bananen, havermout, kalkoen, kip, zaden en vette vis die rijk is aan vitamine B12).

Door lichaamsbeweging is het lichaam beter in staat om te gaan met angst en stress. Sommige onderzoeken beweren zelfs dat het angst en stress kan tegengaan.

Invloed op het karakter 

Ook je karakter kan een flinke boost ontvangen door sport. Het heeft namelijk een positief effect op je zelfbeheersing, sociale vaardigheden, enthousiasme en assertiviteit.

Sporten maakt slimmer

Lichaamsbeweging leidt tot een toename van bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor de hersenontwikkeling gestimuleerd wordt.

Vooral cognitieve taken worden hierdoor beïnvloed. Hierbij moet je denken aan lezen, schrijven, leren of redeneren. Hoe meer je beweegt, des te beter je op latere leeftijd de bovenstaande taken kunt uitvoeren.

 

Kan jij jezelf er niet toe zetten? Laat ons jou helpen en start met één van onze programma’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge