Krachttraining is juist voor vrouwen!

Krachttraining is juist voor vrouwen!Krachttraining alleen voor mannen? Nee joh, krachttraining is juist voor vrouwen! En voordat ik meer vertel waarom dat zo is, wil ik eerst iets bijzonders met jullie delen. Dit is waargebeurd, en in overleg met de desbetreffende dame heb ik haar naam veranderd.

Afgelopen week waren mijn benen aan de beurt voor een training. Een zware training had ik op de fiets bedacht want moest even wat frustratie kwijt. Eenmaal binnen in het sportcentrum, mijn spullen veilig opgeborgen en muziek in mijn oren was ik onderweg naar de loopband voor een warming-up. Ik liep een dame voorbij die ik herkende en haar ook groette. Ik zag dat deze dame mij ook herkende en groette ook terug.

Eenmaal op de loopband kwam deze dame mij tegemoet lopen en knoopte een gesprek met me aan. He Stefanie, herken je me nog? Toen ging het lampje branden!! Het was Lieke. Lieke, de drukke en werkende moeder die geen tijd voor zichzelf had en oh zo graag wilde bewegen. Naast dit had Lieke ook nog overgewicht waardoor ze gezondheidsproblemen kreeg. We raakten aan de praat en Lieke vertelde dat ze het roer definitief om gegooid heeft. Nadat Lieke bij ons een cursus had gedaan heeft ze het ritme vast gehouden en het succes mag er zijn. Tjonge, wat ziet Lieke er strak en fit uit. Lieke vertelde altijd een hekel te hebben gehad aan fitness en krachttraining omdat ze dacht hier altijd enorm breed van te worden. Want wees nu eerlijk als vrouw zijnde wil je niet op een man lijken?? Toch kwam Lieke hierop terug. Wat een slecht beeld had ik van krachttraining. Kijk wat mijn schema nu is, ik zwaai alleen maar met dumbells en kettlebells. En eerlijk Stefanie, er is niets fijners dan met gewichten zwaaien en gooien. Met een grote glimlach complimenteerde ik haar met het succes en dat ze door moest gaan. Ze sloot het gesprek af met, dankzij jou sta ik hier nu fit en strak maar vooral energiek. Ik kan de moeder weer zijn die ik altijd wilde zijn, bedankt hiervoor. Met een brok in mijn keel nam ik haar compliment aan en startte mijn training met een glimlach.

In de afgelopen jaren dat ik werkzaam was op een sportcentrum in Groningen heb ik veel vrouwen gezien en gesproken die regelmatig in beweging waren, maar angstig waren voor krachtapparatuur. Want stel je voor dat mijn benen nog voller worden dan dat ze nu zijn. Of stel je voor dat ik mijn favoriete blouse niet meer aankan. Nee, dat kan echt niet.

Voor mij waren deze dames vaak de leukste uitdagingen, want krachttraining is juist goed voor je lichaam. Allereerst wil ik je vertellen dat het vrouwelijk lichaam anders in elkaar zit dan het mannelijk lichaam dus vrouwen niet gaan strijden met de mannen naast je die met 40 kilo aan het liften zijn. Die strijd gaan we niet winnen, helaas.

Maar wat krachttraining wel oplevert zijn de volgende punten:

  • Onze botten krijgen een hogere dichtheid,
  • Onze hormonale regulatie zal verbeteren ( betere menstruatie periode)
  • Spiermassa zal toenemen en vet massa zal afnemen
  • Onze metabolisme neemt toe (meer calorieën verbranden in rusttoestand)
  • Verhoogde spiermassa betekend mooie vormen en stevige rondingen

Dit zijn prachtige ontwikkelingen die het lichaam zelf doet wanneer je met regelmaat beweegt. Ook zal voeding een belangrijke rol spelen. Hierin zal een balans gevonden moeten worden.

Dus pak je tas en trek je schoenen aan en ga naar de sportschool. Durf met gewichten te spelen en wees niet bang. Met de juiste oefeningen en trainingen bereik je je gewenste resultaat. En nee, dit zal niet binnen een week al zo zijn maar geef en neem de tijd voor jouw doel.

 

Dames, lets do it!!

 

Veel liefs, Stefanie

 

 

2 reacties

  1. Pingback: Slaap je slank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge