Kikkererwten salade

Kikkererwten saladeZoals velen inmiddels misschien wel weten, ben ik dol op maaltijdsalades. Je kan in een keer een grote portie maken, waarvan je meerdere malen kunt profiteren. Dit keer heb ik een kikkererwten salade gemaakt met bulgur. In de salade zitten verschillende groenten en kruiden, zoals bijvoorbeeld munt. Dit geeft de salade een frisse twist.
Bulgur is een graanproduct gemaakt van tarwe. Het bevat goede voedingsstoffen en het zit vol met vezels.

Ingrediënten voor 1 persoon:

• 250 g bulgur
• 1 bio blikje kikkererwten
• ¼ komkommer
• Handjevol cherrytomaten
• 1 kleine rode ui
• 1 teen knoflook
• Handjevol spinazie (fijn gesneden)
• Zout en peper naar smaak
• Muntblaadjes (naar smaak) fijn gesneden
• Een halve rode peper
• Sap van een kwart citroen
• Paprika poeder
• olijfolie
• OPTIONEEL: kipreepjes
• OPTIONEEL: feta blokjes

Hoe te bereiden:

• Kook de Bulgur zoals aangegeven op de verpakking en laat vervolgens afkoelen.
• Spoel de kikkererwten af met water
• Doe de kikkererwten in een pan met een klein laagje olijfolie en bestrooi ze met paprikapoeder.
• Pers een knoflook uit en doe dit in de pan samen met de kikkererwten.
• Snijd de komkommer in blokjes na verwijdering van de zaadlijsten. Snijd de cherrytomaten door en snipper de rode ui fijn.
• Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het in kleine stukjes.
• Meng de afgekoelde bulgur en de kikkererwten met de spinazie, tomaten, ui, peper en muntblaadjes.
• Voeg er eventueel de opties aan toe om het tot een goed gevulde maaltijdsalade te maken.
Voor de dressing:
• Meng de 2 eetlepels olijf olie met het sap uit de citroen en breng het op smaak met zout en peper.
• Meng de dressing met de rest van de salade en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge