Janneke raakte 55 kilo kwijt

Janneke raakte 55 kilo kwijtJanneke raakte de kilo’s kwijt. En niet een paar kilo, maar liefst 55! Benieuwd hoe en waarom? Lees dan vooral verder.

Vier jaar geleden overleed mijn vader vrij onverwacht. Hij probeerde me altijd te stimuleren om wat aan mijn gewicht te doen, maar tevergeefs. Na het overlijden van mijn vader ging de knop om. Voor de begrafenis zochten we foto’s uit en toen ik mezelf op de foto’s terugzag, was dat toch even slikken. Ik wist wel dat ik te zwaar was maar zag mezelf nooit zoals op die foto. Tijd voor verandering dus: ik begon met sporten en gezondere voeding.

Ik ben ongeveer drie jaar bezig geweest om 55 kilo kwijt te raken en mezelf een gezonde levensstijl aan te leren. Nu ben ik al een jaar op hetzelfde gewicht.

Wie motiveert jou?

Ik heb niet echt specifieke persoon die me motiveert. Ik probeer mijn eigen motivatie te zijn en daardoor anderen te motiveren, en dat geeft me veel positieve energie. Daarnaast zijn er vele dames op Instagram die me inspireren om het vol te houden.

Ik ben best streng voor mezelf, dus ik kan goed nee tegen dingen zeggen. Dat maakt het soms wel weer lastig op feestjes en etentjes om dan toch te kunnen genieten.

Ik weeg alles af en tel mijn kcal inname. Toch mag ik ook best eens iets eten dat minder gezond is, maar dat plan ik dan vaak in. Ik eet dan de rest van de dag wat minder, zodat ik een keer een stukje chocolade kan nemen als ik daar zin in heb.

Wat durf je nu wat je voorheen niet durfde?

In bikini! Al vind ik dat nog steeds wel spannend, maar afgelopen zomer op Ibiza heb ik het er flink van genomen. Ik had voor elke dag een andere gekocht, oeps!

Janneke raakte 55 kilo kwijt

Zijn er, naast de geweldige prestatie van de verloren kilo’s, meer voordelen die je ervaart nu je levensstijl gezonder is?

Ik merk dat ik vooral veel fitter ben geworden na mijn gewichtsverlies. Ik heb geen last meer van mijn bovenrug, ik kan nu weer rennen en sporten.

Wat zijn jouw tips voor mensen die ook graag gezonder en slanker in het leven willen staan?

Het komt uiteindelijk toch neer op gezonde voeding in combinatie met sporten. En daarbij moet je jezelf af en toe ook wat kunnen gunnen (ook al vind ik dat zelf soms lastig) zodat het ook vol te houden is. Dit geldt ook voor het sporten, probeer een sport te vinden die je echt leuk vindt, zodat je dit in je nieuwe levensstijl kan volhouden!

 

Wil jij Janneke volgen op social media? Dat kan!

Janneke raakte de kilo's kwijt

 

getfit.janneke

 

@getfitjanneke

 

 

Wil jij dit ook maar dan niet alleen? Ga samen met ons, Gezonder-Nederland de strijd tegen de kilo’s aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge