Iedereen is personal trainer en voedingsdeskundige  

Iedereen is personal trainer en voedingsdeskundige  Nu iedereen elke dag in de sportschool te vinden is met een willekeurig trainings- of eetschema dat van internet geplukt is, heeft ook iedereen opeens verstand van gezond eten en sporten. Iedereen coacht iedereen zonder een opleiding of cursus te hebben gevolgd. Want hoezo heb je een opleiding of cursus nodig? Alles staat op internet! En als jij kilo’s bent afgevallen, of je bent wat spiermassa rijker, dan ben je goed genoeg om de trainer van  jouw trouwe volgers te worden. In deze tijd is iedereen  personal trainer en voedingsdeskundige.

De hype

Je kan niet meer om de hype heen. De sixpacks en spierballen vliegen je om de oren. IEDEREEN is bezig met zijn of haar #fitjourney en laat ‘s ochtends de #morningabs zien in social-media-land. Daarna is het tijd om naar de sportschool te gaan in de hoop op spierballen en een strakke lijn. Na de training nuttigen we een #postworkoutmeal en leggen we dit vast met onze camera.

Er zijn natuurlijke slechtere hype’s te bedenken. En het is hartstikke goed dat veel mensen in beweging zijn gekomen, zich inlezen in voeding en bewustere keuzes maken.

Maar, zomaar klakkeloos een eet-schema volgen dat iemand online zet is niet ‘goed’. Want als het goed is, is dat eet- schema gericht op leeftijd, geslacht, gewicht, lengte en het beweegpatroon. Dit is per persoon ANDERS. En elk lijf is anders, daar speelt een echte (opgeleide) deskundige op in!

 

Wat je nu veel ziet is dat volgers op social media letterlijk hun idool volgen. Volg jij iemand met de billen waar je U tegen zegt, dan wil jij haar exacte schema hebben om vervolgens ook DIE billen te ontwikkelen. Maar zo simpel ligt het niet. Elk lijf is anders en reageert anders op een trainingsprikkel. Daarnaast heb je nog het genetische aspect waar je rekening mee moet houden. Een deskundige begeleidt jou in je reis naar het lijf van je dromen en behoedt je voor het stellen van onrealistische doelen. En jouw trainer vangt je op als het even tegen zit. Want die o zo gewilde bolle billen en strakke taille heb je niet in een paar weken.

 

De gezondheidshype van nu kan er voor zorgen dat jij meerdere teleurstellingen moet verwerken. Want het is normaal dat jij jezelf met iemand vergelijkt, wie doet dat niet? Ook ik ben er schuldig aan. Bij mij zijn er ook frustraties: ik train vaker en eet beter dan vroeger en heb  er ook nog ECHT  verstand van en toch zijn er van die dagen dat ik er ‘minder’ uit zie. Herken je dit? Yes, het schoonheidsideaal van tegenwoordig maakt ons leven niet altijd even makkelijk.

 

Ben jij ook bezig om je droomlijf te krijgen, laat je dan begeleiden. En doe dat dan door iemand die er wat voor gestudeerd heeft. Het wil niet zeggen dat wij overal het beste in zijn, maar we zijn een stuk beter dan de ‘wannabe’-personal trainers en -voedingsdeskundige van tegenwoordig.

 

Ik mag toch hopen dat ik na acht jaar sportopleidingen en cursussen iets meer weet dan  alle slanke hipsters op Instagram?

Oké, ik heb mijn gal gespuwd. Bedankt voor het lezen 😉

En voor alle echte trainers, jullie mogen ook heerlijk je gal spuwen in de comments!

 

Liefs, Yentl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge