Hoe sta ik er voor?

Hoe sta ik er voor?Op het moment dat ik dit schrijf, is het bijna kerst. Nog vier dagen knallen en dan zit ik aan de kersttafel een poging te doen om me niet helemaal vol te eten. Ik liep al een paar dagen met het idee om weer eens een persoonlijke update te geven. Maar als ik iets moeilijk vind, dan is het dat wel. Waarom? Ik vind het spannend om mensen te vertellen hoe ik me voel en hoe mijn dagelijks leven er uit ziet. Daarnaast vind ik het best confronterend. Maar de vraag blijft: hoe sta ik er voor?

Op dit moment vrij moe. De laatste weken waren druk, onregelmatig (dat is altijd zo bij mij) en drukkend. Drukkend in de zin van, het is bijna 2016, je MOET nu knallen. MOET. Een woord dat eigenlijk 24/7 in mijn hoofd zit. Wat MOET een mens eigenlijk veel he? Maar natuurlijk is het woord MOET iets wat we ons zelf opleggen. Want MOET ik dit nu schrijven? Nee. Want jouw dag was vast niks beter of minder geweest als je dit nu niet kon lezen. En toch zit ik hier met mijn vingers over het toetsenbord te glijden.

Op dit moment ben ik ook moe van de training die ik net heb gegeven op de sportschool en moe van het idee dat ik zo weer heen moet en moet werken tot 23.00 uur. Zo ziet voor mij elke maandag er uit, maar nu ik weet dat ik straks maar liefst drie dagen vrij ben, voel ik de vermoeidheid net even wat meer.

Mijn missie van minder trainen en meer eten is wel een ‘soort van’ gelukt. Ik eet meer, ben aangekomen en ik train minder. Maar doordat ik minder MOET trainen (ik ga van zeven trainingen naar vier) krijg ik het voor elkaar om de vierde soms niet eens uit te voeren, met als excuus: ‘te druk’. Meer eten lukt wel, genoeg eten lukt nog niet helemaal. Ik eet op drukke dagen nog echt te weinig. Dit is zeker een aandachtspuntje voor het nieuwe jaar! Ach, het kan niet allemaal in één keer 😉 .

Ik sta er ook positief voor. Ik heb namelijk veel zin in 2016! Ik hoop dat ik nog meer ga leren, ontdekken en samenwerkingen aan kan gaan die lonend zijn.

In december ben ik gebeld door een docent van het CIOS (sportopleiding in Heerenveen)met de vraag of het mij leuk zou lijken om studenten te begeleiden met hun afstuderen. Heel onverwacht en heel iets anders dan wat ik normaal gezien doe, maar ontzettend leuk! Ik vind het belangrijk dat je blijft groeien en dat doe je vaak door uit je comfortzone te stappen. Ik heb al twee keer mogen meelopen en assisteren en vanaf januari mag ik het dan ook mijn klas noemen! In Heerenveen spendeer ik vanaf het nieuwe jaar mijn vrijdagen.

Het nieuwe jaar biedt ook meer samenwerkingen met andere gastbloggers. Ik ga jullie in januari aan maar liefst twee nieuwe gastbloggers voorstellen! Ik vind het zo bijzonder dat mensen zich willen aansluiten bij mijn blog.

Verder loopt er natuurlijk van alles, maar daar zeg ik nog even niks over!

En zo af en toe laat ik jullie een kijkje nemen in mijn leven..

Liefs, Yentl ♥!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge