Hoe meet je je middelomtrek

Hoe meet je je middelomtrekDe middelomtrek is een maat voor het meten van de hoeveelheid vet in de buikholte. Dit vetgehalte hangt nauw samen met het totale gehalte van het lichaamsvet. Maar hoe meet je je middelomtrek?

Verandering

Het meten van je middelomtrek doe je om het gevolg van lichaamstoename of lichaamsafname inzichtelijk te maken. De verandering van je middelomtrek is vaak het gevolg van een verandering van het lichaamsvet.

Veel vet in de buikholte is een risicofactor voor diabetes type II, kanker en hart- en vaatziekten. Dit komt doordat buikvet gevoeliger is voor de invloed van hormonen en veranderingen van de vetstofwisseling en vetopslag.

 

Zo meet jij je middelomtrek

Meet het smalste gedeelte van je middel. Dit is tussen je onderste rib en de bovenkant van het heupbeen. Het is belangrijk dat je staat bij uitvoering van de meting en dat je geen shirt draagt.

Kijk waar de bovenkant van je bekkenkam is en de onderkant van je ribbenboog. Leg nu het meetlintje over de bovengenoemde punten (horizontaal) en zorg dat de lint goed tegen de huid aan zit.

Noteer de gemeten buikomtrek minimaal twee keer. Komen er verschillende metingen uit? Meet het dan nog een keer.

Hoe meet je je middelomtrek

Wil je werken aan je middelomtrek maar wil je dit niet alleen doen? Laat mij jou helpen!

 

Liefs, Yentl♥.

Bron: https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/overgewicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge