Hoe hou je sporten leuk?

Hoe hou je sporten leuk? Over al zie je het voorbij komen: mud runs, halve marathons en andere sportieve wedstrijden waar half Nederland aan mee doet. Maar wat als jij nou niet voor een wedstrijd traint? Hoe hou je het dan voor jezelf leuk?

Hierbij een aantal tips:

  1. Train samen met een vriend of vriendin

In deze drukke wereld hebben we amper tijd om vrienden nog geregeld te zien. Door deze twee te combineren heb je een win-win situatie gecreëerd. Je ziet én je bestie én je doet je workout. Naast alle gezelligheid is dit natuurlijk ook een perfecte stok achter de deur!

  1. Stel een doel

Door jezelf een doel te stellen is de motivatie misschien groter én ben je uber trots op jezelf wanneer je het haalt. Een voorbeeld voor een doelstelling kan zijn: 1 minuut planken volhouden of met 50 kilo squaten of met gemak een Bodycombat les vol te houden! Bedenk een doel en werk er naar toe!

  1. Doel behaald? Belonen maar!

Jezelf belonen is natuurlijk heerlijk! Dit kan zijn met het nieuwste sporttopje van Nike, of met een bezoekje aan de Bioscoop.

  1. Sport met een killerplaylist

Met lekkere nummers die door mijn oordopjes heen gaan sport ik zo veel fijner dan wanneer ik ze vergeet mee te nemen. Op mijn mini ipod staan heerlijke nummers met een goede beat zodat ik nog drie herhalingen extra kan maken. Ik sluit mij even af voor de wereld en geniet..

  1. Doe het voor jezelf

Je sport voor jezelf en voor niemand anders. Je doet het omdat je werkt aan een gezond en fit lichaam maar ook omdat het erg belangrijk is voor je mentale gezondheid. Hou dit in gedachten wanneer je richting de sportschool rijd met enige tegenzin.

  1. Zoek variatie

Elke keer het zelfde rondje hardlopen is saai. Elke keer de zelfde oefeningen in de sportschool doen wordt saai. Zoek variatie. Ga ergens anders hardlopen, ontdek een nieuwe trainingsmethode, probeer eens een groepsles of waag je aan een hele andere sport. Door afwisseling te zoeken hou je meer plezier in het sporten.

 

Wat is jouw tip om het voor jezelf leuk te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge