Het gewichtsverlies van Diana

Het gewichtsverlies DianaHi lieve lezers,

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Diana, en ben 26 jaartjes jong. Jong ja. Niet oud. En ik ben een rasechte bourgondiër. Als mensen vragen wat mijn hobby’s zijn, dan is eten altijd 1 van mijn antwoorden. Ik hou namelijk van eten. Ik kan daar zo van genieten.

Ik neem jullie mee terug naar de oude Diana. De ongezonde bourgondier. Voor mij stond lekker eten eigenlijk vrijwel gelijk aan ongezond eten. Een frietje op het station? Lekker! ‘S avonds voor de tv een zak chip? Heerlijk! En een potje snoepjes was meteen leeg. En zodra ik ging samen wonen met mijn vriend, ging er ook nog eens bijna elke avond een fles wijn doorheen.

Gezond eten was vies. Ik at meestal wel mijn groentes, maar genieten? Echt niet!

En de sportschool had ik ook al een hele lange tijd niet van binnen gezien. Ik was liever lui dan moe. Waarom fietsen als er ook een auto voor de deur staat?

Natuurlijk had deze levensstijl invloed op mijn lichaam. Ik werd dikker. Mijn kleding paste niet meer. Ik kwam hijgend aan bij vrienden die op 3 hoog woonden zonder lift. En een sprintje trekken naar de bus begon ik niet eens aan.

Ik probeerde wel steeds gezonder te leven. Maar dat lukte niet. de verleiding was te groot. Een frietje is toch ook veel lekkerder dan gewone aardappelen met groente..

Diëten heb ik ook nog uitgeprobeerd. Dat was helemaal een ramp. Het langste dat ik volgehouden heb was een week. Maar meestal gaf ik het na een dag al op. Of nog voordat ik überhaupt begonnen was.

Totdat ik eind 2012 mijn vakantie foto’s terug keek. Ik durfde ze niet eens op facebook te zetten. Ik schaamde me gewoon voor mijn lichaam. Ik durfde me niet te wegen, maar ik weet vrij zeker dat ik wel overgewicht had. Dus behalve dat ik mijn lichaam niet mooi vond, was het ook gewoon ongezond.

De knop ging om.

Er moest wat veranderen.

Maar hoe? ik moest iets bedenken wat ik kon vol houden. Iets wat leuk is om vol te houden. Langzaamaan veranderde ik van ongezonde vreetzak naar.. oke nog steeds een vreetzak, maar wél eentje die van gezonde dingen houdt.

Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat ik nu lekkerder eet dan voorheen. Ik maak de lekkerste gerechten. Mijn maaltijden zijn zo gevarieerd. Én ik eet meer dan eerst.

Dat is dan ook meteen mijn allergrootste tip om een gezonde levensstijl vol te houden. Eet lekker! En probeer dan ook in te zien dat lekker eten niet perse ongezond hoeft te zijn.

Ik was mijn groentes altijd gekookt gewent. Maar je kan er zoveel meer mee. Groentes kunnen echt heel lekker zijn. Bak ze met lekkere kruiden. Maak er een heerlijke saus of soep van. Net als met fruit. We hadden altijd appels en mandarijnen in de fruitschaal liggen vroeger. Vond ik niet lekker, en nu nog steeds niet. maar voor een mango, ananas of papaya mag je me wakker maken! dus ik zorg dat ik fruit in huis heb dat ik echt lekker vind.

Ik sta nu ook regelmatig in de keuken. Dan bak ik gezonde bananenbrood, of worteltaart. Of een gezonde brownie. Een paar jaar geleden zou ik je kei hard uitgelachen hebben als je me vertelde dat er ook gezonde brownies waren. Brownies gemaakt van bonen – haha –.

het gewichtsverlies van Diana

Het brownie recept komt woensdag online bij www.behealthyfeelgood.nl

Ook eet ik veel meer dan eerst. Ik weet het, het klinkt heel raar. Meer eten om af te vallen. Maar als ik een groot en lekker ontbijt eet, heb ik om 11 uur niet de behoefte om een heel pak koekjes leeg te vreten. Toch pak ik dan wel iets zoals een stuk fruit of wat noten. Want dan heb ik tussen de middag niet te behoefte om ongezond te lunchen. Ik krijg pas zin in ongezond eten als ik honger heb. Dus ik zorg nu dat ik nooit geen honger meer heb.

En de sportschool? Die kan ik ondertussen dromen. Ik kom er graag. Ik heb echt mijn ding gevonden. Namelijk krachttraining. Een uur op de loopband staan is niks voor mij. Na 5 minuten ben ik dat al zat. Maar in krachttraining heb ik echt plezier. Dus ook qua sport geld; hou het leuk. Dan is het vol te houden.

Nog 1 belangrijk dingetje wat mij heel goed helpt om deze levensstijl vol te houden. De 80-20 regel. Ik eet 80 procent gezond en 20 procent ongezond. Ik pas dat zelf toe door thuis gewoon gezond te eten. Maar als ik een feestje heb dan mag ik best dat stuk taart pakken en ook zeker een lekker wijntje. Want hé, het moet wel leuk blijven.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om lekker gezond te gaan leven. Want ik voel me nu zoveel beter dan eerst. En het is het echt waard. Ik zou nooit meer terug willen naar mijn oude levensstijl.

Mocht je meer van mij willen lezen, dan wil ik je van harte uitnodigen op mijn blog www.eiland-meisje.nl.

– XX –

Diana.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge