Het geheim van echt slank zijn

Het geheim van echt slank zijn Wie had dit gedacht? Dit is het geheim van echt slank zijn

Tja, soms moet je een carrière over een andere boeg gooien om je inkomen te vergroten. Even een belletje naar je manager en er is een nieuw idee (cashflow) geboren. Jij bent zelf afgevallen, hebt al een groot bereik dus treed jij naar buiten als de kenner. Want als jij het kan, dan kan iedereen dat op dezelfde manier. Jij vertelt ons het geheim van echt slank zijn.

Je netwerk uitbuiten en gaan 

Wanneer je al bekend bent, is de kans om in een televisieprogramma je verhaal te doen natuurlijk een stuk groter dan voor ons als ‘gewone’ mensen.  En, eerlijk is eerlijk: we maken allemaal gebruik van ons netwerk, dus het zou ook erg dom zijn om dit links te laten liggen)

Maar daar zit je dan als bekend gezicht mét een transformatie die jaloersmakend is en je profileert je als kenner. Tja, zo’n body willen we allemaal wel. Dus zeg jij maar wát we moeten doen en we doen het! Die ‘kennis’ bundelen in een boek en verkopen voor maar €19,95 is dan natuurlijk een optie die voor de hand ligt. Met als reden: een andere doelgroep bereiken (een betalende doelgroep bedoelen ze dan denk ik?).

Gevaarlijke uitspraken 

Met je bekende kop, vele volgers en mensen die verschrikkelijk tegen je op kijken is nadenken over je uitspraken nog iets belangrijker. Wanneer ik dan uitspraken hoor als : ‘van een hongergevoel moet je leren houden’ of ‘als vrouw mag je echt maar een x aantal kcal ‘, gaan mijn nekharen recht overeind staan.

Want als ik het goed begrijp heeft elke vrouw dan dus dezelfde energiebehoefte (benodigde energie om te kunnen functioneren) ongeacht leeftijd, lengte, gewicht en beroep? En als je af wilt vallen en je een negatieve energiebalans creëert , dan heb je gegarandeerd honger?

SHIT! Ik doe het verkeerd!

Ik dacht toch dat in mijn studies duidelijk naar voren kwam dat het voedingsplan dat je voorschrijft persoonlijk moest zijn? Dan heb ik klaarblijkelijk in de acht jaar dat ik gestudeerd heb niet goed opgelet. Ik zou toch zweren dat je energiebehoefte van verschillende factoren afhangt?

Ik had de afgelopen jaren een stuk makkelijker mijn geld kunnen verdienen als ik gewoon één voedingsschema had kunnen opstellen en die keer op keer verkopen.

Nou ja, gelukkig zijn we nooit te oud om te leren 😉 .

Mijn reden om deze blog te schrijven

Er zijn al vele blogs over geschreven, veel gesprekken over gevoerd en eigenlijk wilde ik het langs me heen laten gaan. Ik focus mij graag op het positieve. Maar toen ik voor de zoveelste keer hoorde: maar zij adviseert dit… toen brak mijn klomp en daardoor ben ik zover dat óók ik er een blog aan ga wijden.

Ik wil niet dat jij gefrustreerd raakt, omdat jij niet de body van de cover van een boek krijgt, terwijl je dat wel beloofd is. Ik wil niet dat jij daar een gevoel van falen aan overhoudt. En ik wil jou vertellen dat het oké is om er net iets anders uit te zien, want jij bent een mens en dus uniek.

Mijn advies? Leef gezond en volg niet klakkeloos elk advies op.

2 reacties

  1. Wat een goede blog! Je hebt helemaal gelijk. Iedereen kan afvallen door te weinig en dus slecht te eten maar daar is nog nooit iemand gelukkig van geworden en ook zeker niet slank van gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge