Het bestaansrecht van Gezonder-Nederland

Het bestaansrecht van BHFG Ik gok dat de meeste volgers mij volgen om mijn blogs. Maar, dat is maar een heel klein stukje van het bedrijf  Gezonder-Nederland. Laatst vroeg iemand me waar ik nu precies mijn geld mee verdien. Dit leek mij een mooie gelegenheid om wat te vertellen over het bestaansrecht van  Gezonder-Nederland.

Voordat ik dat doe, vertel ik je kort hoe  Gezonder-Nederland tot stand is gekomen. Na mijn twee sportstudies waarin ik veel geleerd heb over gezond eten, fitness, trends en gedragsverandering, merkte ik dat ik deze kennis bij een werkgever niet kon gebruiken.  Een functie als leefstijladviseur kom je niet vaak tegen en daarom besloot ik om zelf een bedrijf te starten. Dat was overigens iets wat ik altijd al wilde, maar in een ideale wereld had ik eerst meer werkervaring opgedaan.

 

Beginnen met ondernemen

Oké, ik wilde een bedrijf starten op een veilige manier (één zonder lening). Dit was de tijd waarin iedereen steeds meer blogs ging volgen en ik bedacht me dat dit ook voor mijn bedrijf een mooi platform zou kunnen zijn. E- coaching leek mij een mooie manier om het ondernemen te leren kennen en om mijn skills als leefstijladviseur verder uit te breiden. Maar om een online platform te kunnen creëren, moest ik mij toch wel even verdiepen in het blog- en internetgebeuren. Het lijkt misschien easy peasy, maar om een goed lopende en goed vindbare website te ontwikkelen ben je toch wel even bezig. Hoe meer content (blogs), des te leuker Google jou vindt. Dit was dus mijn eerste stap.

Door te zorgen dat er op vaste basis blogs online kwamen, kreeg ik vaste bezoekers en volgers. Dit zorgde voor naamsbekendheid. Mijn eerste jaar als ondernemer stond in het teken hiervan.

Alle gastbloggers die dit mede mogelijk maken: bedankt, jullie zijn allemaal toppers!!

 

Mijn verdiensten

Mijn verdiensten haal ik overigens (nog) niet uit mijn blogs. Het zou leuk zijn als dit in de toekomst wel zo zou zijn, maar was mijn  hoofdreden om een blog te beginnen. Door naamsbekendheid te creëren op het net, trek ik potentiële klanten naar mijn bedrijf.

 

De kern van het bedrijf

De kern van mijn bedrijf gaat over het gezonder maken van mensen en ze dichter bij hun doelstelling brengen. Dit is mijn passie en de reden waarom ik mijn bedrijf ben begonnen.

Dit doe ik door verschillende pakketten aan te bieden, afgestemd op de klant. Ik doe veel aan voedingscoaching, maar ik begeleid ook mensen om hun gehele leefstijl aan te passen. Dan kijken we samen middels een uitgebreide intake naar de huidige situatie, de mogelijkheden en de te vormen doelstelling. Ik ga voor een blijvend resultaat, dus ik maak geen drastische veranderingen, maar ik werk stap voor stap samen met mijn klanten naar een gezonder bestaan.

 

Inmiddels zitten we al weer in het tweede kwartaal van 2016 en neemt de hoeveelheid klanten steeds toe. Ik mag mijzelf heel erg gelukkig prijzen met deze ontwikkelingen, vind ik zelf! Er helemaal van leven lukt nog niet. Dat komt ook omdat ik graag de verdiensten weer terug in het bedrijf stop, om zo te kunnen groeien.

Naast het begeleiden van mensen en groepen mocht in sinds december ook klassen begeleiden op het CIOS (Sportopleiding in Heerenveen). Ik begeleid samen met mijn collega studenten die een leefstijlproject moeten neerzetten. Heel iets anders, maar ook zeer leuk om te doen!

 

Op naar nog meer ontwikkelingen, klanten en plezier!

 

Liefs, Yentl♥.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge