Havermoutmuffins met banaan

Havermoutmuffins met banaanDit is echt weer een heel simpel recept voor heel lekkere muffins. En doordat deze muffins verder alleen gezoet zijn met banaan en dadels zijn ze ook nog eens een gezond alternatief voor de gewone muffin. Heel geschikt dus om ook aan je kleintje te geven! En dat maakt Femke haar moederhart toch altijd heel erg blij!

Havermoutmuffins met banaan

In gewone muffins zit zo ontzettend veel geraffineerde suikers  dat Femke ze eigenlijk bijna nooit koopt. Maar ze wil haarzelf en haar kinderen natuurlijk niet alle lekkers ontzeggen, dus ze is altijd erg blij als ze weer een gezonder alternatief weet te verzinnen. En deze havermoutmuffins met banaan zijn, ondanks dat ze minder zoet zijn dan gewone muffins, super lekker. Dus wij zeggen missie geslaagd!

 

Dit heb je nodig voor 12 muffins:

 

  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 60 gram dadels zonder pit
  • 50 gram walnoten
  • 3 grote bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout

En zo maak je de muffins:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of (krachtige) blender en mix dit een paar minuutjes, zodat er een dik, min of meer egaal beslag ontstaat (ja, zo simpel is het!).
  • Doe de bakvormpjes in het muffinbakblik en vet ze in met een bakspray.
  • Schep daarna met een lepel het beslag in de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in de oven in 30 minuten gaar, totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
  • Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je erop aanvalt.

Nog iets warm zijn deze havermoutmuffins met banaan het allerlekkerst. Daarna kun je ze in de koelkast nog een paar dagen bewaren en zijn ze ook nog steeds erg lekker!

Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge