Havermoutcake

havermoutcakeIk ben altijd door het dolle heen als ik iets in mijn hoofd heb wat gewoon in één keer lukt! Ook word ik blij van gezonde varianten die ook nog eens heerlijk zijn. Dit alles zit in deze havermoutcake. Dit resulteerde in het feit dat ik een leuke zondag had!
Met deze havermoutcake hoef je je niet schuldig te voelen als je eigenlijk nog een plakje wilt eten, want de basis is havermout (een goed graan). Door de pure chocolade (92%) en de cranberry’s blijft het luchtig en af en toe wat zoet. Fijn voor de zoetekauwen mensen onder ons!

Ingrediënten:
• 100 gram havermout
• 100 gram dadels
• 2 bananen
• 100 gram pure chocolade, gesmolten
• 50 gram amandelmeel
• 2 eieren, losgeklopt
• 1 tl. bakpoeder
• 60 gram cranberry’s
• 2 tl. speculaaskruiden
• 1 tl. zeezout

high teaHoe te bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de eieren, de bananen, de havermout, de dadels en het amandelmeel in de keukenmachine en meng het tot een geheel.
3. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade, het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zeezout er aan toe en meng het weer tot een geheel.
4. Voeg de cranberry’s toe aan het deeg en meng ze er door heen met een lepel.
5. Doe vervolgens het deeg in een ingevet cakeblik en laat de cake in ongeveer 35 minuten gaar worden.

Om te testen of de cake gaar is, prik je er een saté prikker in. De cake is gaar als de prikker er weer schoon uit komt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge