Havermout pannenkoeken

havermout pannenkoekenDe basis van de havermout pannenkoeken zegt het al, havermout. Havermout heeft vele voordelen. Naast het feit dat het een verzadigd gevoel geeft, is de glycemische index van havermout is 40. Alles wat onder de 50 is, wordt gezien als een koolhydraat leverancier die ten goede komt aan de gezondheid.Top dus die havermout pannenkoeken!
De havermout pannenkoeken kunnen goed bewaard blijven. Dit zorgt er voor dat je ze gemakkelijk een dag van te voren kan maken en mee kan nemen naar bijvoorbeeld je werk.
Maar het is natuurlijk ook een heerlijk recept om in je weekend te maken. Uitgebreid op de bank ontbijten met een kopje koffie. Heerlijk je weekend beginnen met deze havermout pannenkoeken. Wanneer ga jij ze maken?

 

 

Ingrediënten:
• 70 gram havervlokken
• 1 banaan
• 2 eieren
• 1 tl bakpoeder
• 1 el honing
• 1 tl kaneel
• 1 snuf zeezout
• Kokosolie voor het bakken

Hoe te bereiden:
1. Vermaal de havervlokken in de blender samen met de 2 eieren, de banaan, de honing, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Net zo lang tot het een geheel is.
2. Verwarm de kokosolie in de pan.
3. Maak van het beslag kleine rondjes (pannenkoekjes) in de verhitte pan. Aan beide kanten bakken. Pas de havermout pannenkoeken omdraaien met een spatel als de onderkant als een geheel aanvoelt met de spatel. havermout pannenkoeken
Hoe de warme appeltjes te maken zijn lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge