Havermout muffins

Havermout muffinsHavermout muffins zijn een gezonde variant voor de ‘gewone’ muffins. Natuurlijk is de smaak van de havermout muffins een beetje anders omdat ze niet op een basis zijn van boter, maar ze zijn een stuk vriendelijker voor je lijn en gezondheid. Door de samenstelling van verschillende ingrediënten zijn de havermout muffins niet droog en erg lekker!

Heerlijk als ontbijt, lunch of als tussendoortje.

(Gebaseerd op 6 muffins)

Ingrediënten:

  • handjevol pitloze dadels
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 70 ml melk
  • 75 gr havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • 2 tl kaneel

 

Hoe te bereiden:

  1. De oven voor verwarmen op 170 graden.

  2. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het met de staafmixer tot een geheel. Glad hoeft het niet te worden.

  3. Snijd de pitloze dadels in kleine stukjes.Doe de dadels in een kom en mix het met de rest. Gebruik hiervoor een lepel.

  4. Doe de papieren muffin vormpjes in de bakvorm.

  5. Doe de havermout muffins in de oven en bak ze gaar in 30-35 minuten. Als de saté prikker er droog uit komt zijn ze gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge