Hartige groente taart

Hartige groente taartEen hartige groente taart serveren is voor veel gelegenheden ideaal en altijd leuk! Het is namelijk een grote taart met een goede vulling. Bovendien is het een stuk makkelijker te maken dan je misschien denkt. Genieten!
Wij maken de hartige groente taart in de aanloop van een drukke werkweek, zodat we af en toe een stukje kunnen eten van de taart als aanvulling op onze lunch.

Met de ingrediënten kan je eigenlijk alle kanten wel op. De basis van deze hartige groente taart is courgette en mager gehakt, maar natuurlijk kun je het aanpassen naar je eigen smaak.

Ingrediënten (quichevorm (Ø 26 cm):

• 300 g mager gehakt
1 courgette
• 2 rode uien
• 6 plakjes deeg voor hartige taart/ eigen gemaakte deeg/ verse pizza bodem
• 2 grote tomaten
• 1 teen knoflook
• 200 g geraspte 30+ kaas
• 4 eieren
• 250 ml soja melk

 

Hoe te bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat eventueel de deeg voor de hartige taart ontdooien.
2. Kruid het gehakt. Snipper de ui, snijd de courgette met behulp van bijvoorbeeld de keukenmachine in kleine stukjes. Snijd 1 tomaat in kleine stukjes.
3. Verhit een pan en rul het gehakt en fruit de ui en de knoflook. Voeg de courgette en de tomaten toe en bak het kort mee.
4. Vet de quichevorm in en bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem, verspreid over de oppervlakte.
5. Klop de 4 eieren los, meng de eieren met de melk en de kaas. Roer het geheel goed. Meng de mix van eieren vervolgens met vlees en de groenten in de pan. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
6. Doe het geheel in de quichevorm. Snijd de laatste tomaat in dunne plakken en leg het op de taart. Bak de groente taart in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge