Hartige chorizotaart

Chorizo taartIets minder mager, maar heel lekker! Het is een ideale taart voor een feestje of een barbecue in de zomer. Heb je een stukje over? Eet het samen met een lekkere salade. Deze hartige chorizotaart vult goed en heeft een heerlijke kruidige smaak. De basis van de hartige taart is hetzelfde als die van de hartige groentetaart die ik al eerder online plaatste. Echt mager is hij misschien niet, maar je likt je vingers er wel bij af! Wil je hem minder calorierijk maken, vervang dan de chorizo door gekruide kipstukjes en laat de geitenkaas weg.
De basis is aan te passen naar eigen smaak en inzicht.

Ingrediënten (quichevorm (Ø 26 cm):
• 1 chorizo worst
• 2 rode uien
• 6 plakjes deeg voor hartige taart/ zelfgemaakt deeg/ verse pizzabodem
• 4 kleine tomaten
• 1 teen knoflook
• 200 g geraspte 30+ kaas
• 4 eieren
• 1 courgette
• 100 g geitenkaas/ mozzarella

Hoe te bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat eventueel het deeg voor de hartige taart ontdooien.
2. Snijd de chorizo in kleine blokjes, snipper de ui, snijd de courgette met behulp van bijvoorbeeld de keukenmachine in kleine stukjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
3. Verhit een pan, rul daarin de chorizo en fruit de ui en de knoflook. Voeg de courgette en de tomaten toe en bak ze kort mee.
4. Vet de quichevorm in en bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem, verspreid over de oppervlakte.
5. Klop de 4 eieren los, meng de eieren met de kaas. Roer het geheel goed. Meng de mix van eieren vervolgens met het vlees en de groenten in de pan. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
6. Schep het geheel in de quichevorm en strooi wat geitenkaas (of mozzarella) over de taart. Bak de chorizotaart in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.

 

Eet smakelijk!

Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge