Hartige boekweitpannenkoek

Hartige boekweitpannenkoekNederland houdt er van en wij thuis ook, pannenkoeken! Dit recept voor hartige boekweitpannenkoeken is bijvoorbeeld een goed idee als lunch (de hartige pannenkoek is ook te maken van een ‘gewone’ pannenkoek).

Boekweitpannenkoeken zijn een goede keuze voor (kracht) sporters, omdat ze veel proteïne, magnesium en vitamine bevatten. Boekweit is geen graansoort; het is een struikvrucht. Deze pannenkoeken zijn daarom ook geschikt voor mensen met een allergie of overgevoeligheid voor gluten.

Ingrediënten voor 3 pannenkoeken:

  • 100 g boekweitmeel
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • snuf zeezout
  • kokosvet om in te bakken

Hartige boekweitpannenkoek

Ingrediënten voor 1 hartige pannenkoek:

  • 2 el. cottage cheese
  • 3 plakjes rosbief
  • handjevol rucola
  • 1 lente uitje
  • zout en peper

Hoe te bereiden (de pannenkoek):

  1. Meng 50 g meel met 1 ei, een snuf zout en de helft van de melk. Gebruik hiervoor een garde. Nadat het een samenhangend beslag is geworden, doe de andere helft van de ingrediënten er ook bij. Meng dit weer tot een geheel.
  2. Verhit een pan met kokosvet. Laat de pan goed warm worden voordat je het beslag in de pan doet.
  3. Doe een gedeelte van het beslag in de pan en maak er een pannenkoek van. Draai de pannenkoek pas om als de bovenkant gaar is.
  4. Herhaal dit drie keer tot het beslag op is.

Hoe te bereiden (de hartige pannenkoek):

  1. Laat de pannenkoek goed afkoelen voordat je er een hartige pannenkoek van maakt.
  2. Beleg de helft van de pannenkoek met cottage cheese, wat rucola, daar bovenop de plakjes rosbief met een beetje peper en zout en eventueel wat lente uitjes.

 

 

1 reactie

  1. Hallo Yentl,

    Heerlijke recepten staan er op je site. Leuke smakelijke foto’s maak je steeds, dat werkt uitnodigend.
    De boekweitpannekoekjes waren heerlijk!

    Hartelijke groet en veel succes, Libuše.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge