Groentewrap

GroentewrapMocht je in een creatieve bui zijn en je wilt je gasten groente serveren op een originele manier, dan is de groentewrap een leuk idee. Eigenlijk is het gewoon een wrap, maar dan van alleen groente. Om het geheel op smaak te brengen kun je kiezen voor een olie met een smaakje, balsamicoazijn of je creëert zelf een smaakversterker zoals hieronder staat beschreven.

 

Alle groenten die in de wrap zitten zijn rauw, dus het enige wat jij hoeft te doen is de groenten schoonmaken en snijden. Easy toch?
Ingrediënten voor 4 wraps:
• Krop sla (hoe zachter de sla, hoe moeilijker er een wrap van te maken is)
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• ½ courgette
• 1 teen knoflook, geperst
• 50 ml olijfolie
• ½ citroen

Hoe te bereiden:
1. Was de krop sla, de paprika’s en de courgette goed schoon.
2. Breek de slabladen voorzichtig af bij de steel. Probeer de bladen zo groot mogelijk te krijgen.
3. Meng het citroensap, de olijfolie en de knoflook en breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
4. Snijd de courgette van boven naar beneden en schil met de kaasschaaf een halve courgette in dunne plakjes en vervolgens in reepjes.
5. Snijd de paprika’s in reepjes.
6. Maak van de sla bladen een bedje en leg hier de groenten op. Pas op dat je er niet te veel in doet, de sla moet alles wel bij elkaar kunnen houden. Schenk vervolgens wat dressing over de groenten.
7. Bind de wrap vast en hij is klaar om geserveerd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge