Groenteschotel met geitenkaas 

Groenteschotel met geitenkaas Eerlijk is eerlijk: dit recept heb ik niet bedacht. Ik was laatst bij familie en daar heb ik deze groenteschotel met geitenkaas gegeten. Ik vond het HEERLIJK en ik wil dit zeker ook met jullie delen.

Het is een heerlijke manier om ontzettend veel groente te eten. Met de groenten die je gebruikt, kun je variëren. Bij de familie at ik het met paprika, maar toen ik het wilde maken was ik die vergeten te kopen (stom!), dus op de foto mist deze groente. Door de geitenkaas krijgt de ovenschotel extra veel smaak.

Ingrediënten voor 2  à 3 personen:

  • 200 g zoete aardappel (of andere aardappel)
  • 300 g sperziebonen
  • 250 g wortels
  • 200cherrytomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 100 g geitenkaas
  • Cajun (naar smaak)
  • Olijfolie

 

Hoe te bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 100 graden
  • Dop de sperziebonen, snijd de wortel in kleine blokjes en kook alles beetgaar.
  • Schil de zoete aardappel sen snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelen vervolgens beetgaar. Laat ze dan afkoelen en sprenkel er cajun en olijfolie over.
  • Snijd de ui en de rode paprika fijn en wok deze kort.
  • halveer decherry
  • Doe de aardappels in de ovenschaal. Doe daarover de sperziebonen met de wortelen. Vervolgens doe je daarover heen de uien en paprika’s. Verdeel decherrytomaten tussen de groenten.
  • Verdeel de geitenkaas over het gerecht of stop het tussen de groenten.
  • Doe het geheel 45 min op 120 graden in de oven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge