Groentelasagne

groentelasagneEen heerlijke vervanger van de gewone lasagne! In deze groentelasagne zitten geen lasagne bladeren, dus geen koolhydraten. Zoals de naam het al zegt, alleen groenten. Wil je wel wat koolhydraten? Dan kan je dit natuurlijk doen. Kies voor een volkoren pasta of een lekker (volkoren) stokbroodje! Enjoy.

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 500 gram magere gehakt
  • 2 courgette (of 1 courgette minder en 1 aubergine)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 4 tomaten
  • 300 biologische tomatenpuree
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. zwarte peper
  • Handjevol basilicum
  • 30+ kaas

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en rul de magere gehakt in wat olijfolie.
  2. Schaaf de courgette in lange plakken met de kaasschaaf. En snijd eventueel de aubergine in dunne plakken.
  3. Snijd de ui, knoflook, basilicum in kleine stukjes en doe ze samen met de tomatenpuree, ui, olijfolie, ei, zout en peper in de blender. Mix dit alles tot een fijn geheel.
  4. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie.
  5. Meng vervolgens de saus met het gehakt. Als het goed door elkaar zit kan je beginnen met het bouwen van de groentelasagne.
  6. Maak laagjes van courgetteplakken, tomaat, vlees, geraspte kaas. (Hoeveel laagjes je maakt is afhankelijk van de grote van de ovenschaal)

Laat de lasagne in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Voor het opdienen bestrooi het gerecht met wat basilicum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge