Groene pesto

groene pestoBen je ook een liefhebber van pastagerechten? Of verwerk je graag groene pesto in andere gerechten? Ideaal om te weten hoe je het zelf kan maken. Deze saus staat ook wel bekend

als “Pesto alla Genovese”.

Met pastagerechten kan je eindeloos variëren, maar één van mijn favoriete rechten is toch wel die met groene pesto. Hoe je het gerecht verder aankleed is helemaal aan jou. Ik maak het altijd met veel groenten omdat dit veel meer vult dan alleen pasta, vlees en saus.

Back to basic. Het maken van de saus.

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

  • 35 g basilicum (één plantje is ongeveer 25 gram)
  • 45 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 22 g Pecorino kaas (geraspt)
  • 1 teen knoflook
  • 1 snuf zeezout
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 ml zachte olijfolie
  • 1 el citroensap

Hoe te bereiden:

  1. Maak de basilicum schoon met een droog stuk keukenrol (niet afspoelen).
  2. Verhit de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren. Houd ze goed in beweging en zorg dat ze niet gaan aanbranden. Laat ze daarna afkoelen.
  3. Doe de basilicum in de vijzel, voeg hier het zeezout en de teen knoflook (uitgeperst) aan toe. Blijf de vijzel goed ronddraaien zodat je een groene sap krijgt.
  4. Voeg de pijnboompitten en de geraspte kazen er aan doe en pureer ze tot een smeuïge puree.
  5. Voeg de olijfolie er aan toe in kleine hoeveelheden. Stop met het toevoegen wanneer de juiste dikte is ontstaan. Als laatste voeg de citroensap toe.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge