Granola

GranolaSpeciaal voor onze yoghurt- en kwark-etende liefhebbers: granola. Deze mix van gezonde ingrediënten is een heerlijke toevoeging aan je dagelijkse bakje yoghurt of kwark. De verschillende ingrediënten zorgen voor een voedend effect waardoor je de hele morgen (of middag) vooruit kan. Het handige aan zelf granola maken, is dat je er voor kan zorgen dat jouw favoriete ingrediënten erin worden verwerkt. Nog een voordeel: als je meer maakt, kan je er de hele week van eten!


Ingrediënten:
• 50 g havervlokken
• 30 g quinoa
• Handjevol walnoten (gebroken)
• Handjevol pijnboompitten
• Handjevol ontpitte dadels (klein gesneden)
• Snufje zout
• 1 volle tl kaneel
• 2 el agave siroop
• 1 el kokosolie
• 3 tl lijnzaad
Hoe te maken:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Laat de kokosolie smelten in een pan en meng dit met de agave siroop.
3. Doe alle andere ingrediënten in een kom en hussel dit door elkaar. Voeg hier ook de gesmolten kokosolie en agave siroop er aan toe.
4. Leg dit mengsel op een bakplaat met bakpapier.
5. Doe de mix 15 minuten in de oven. Tijdens de bereidingstijd af en toe omscheppen.
(Ingrediënten kunnen eindeloos gevarieerd worden)

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge