Gezonder-Nederland – zakelijk

gezonder-nederlandTevreden werknemers op de werkvloer

Uit vele onderzoeken is gebleken dat organisaties met betrokken en tevreden werknemers  productiever, innovatiever en winstgevender zijn. Een gezonde leefstijl leidt tot betere prestaties van werknemers. In een onderzoek uitgevoerd door Nationale Vacaturebank (2013) zegt 89% van de ondervraagde werknemers dat ze graag willen dat hun werkgever een gezonde levensstijl stimuleert.

Onze belofte voor een Gezonder-Nederland

Gezonder-Nederland is voor organisaties, bedrijven, werkgevers en werknemers. Het programma richt zich o.a. op preventie van ziekteverzuim, het verhogen van tevredenheid en productiviteit bij werknemers. Door onderwerpen als voeding, beweging en ontspanning aan bod te laten komen worden werknemers bewust wat een duurzame gezonde leefstijl voor hen oplevert.

Vrijblijvende online gezondheidscheck

Gezonder-Nederland wordt gestart met een vrijblijvende online gezondheidscheck. Aan de hand van een aantal enquêtevragen wordt een duidelijk beeld weergegeven over de kwaliteit van het leven van werknemers. De werkgever en werknemer ontvangen een adviesrapport over hun leefstijl. De privacy van de geënquêteerde werknemers staan hierbij voorop. Het advies naar een werkgever zal uitsluitend gericht zijn op de aanbeveling om de werknemer wel of niet deel te nemen aan het programma. Het advies zal niet in details treden, waardoor werkgever niet over mogelijke gevoelige informatie van de werknemer komt te beschikken.

Onze belofte

Het programma

De leefstijlcoach biedt de eerst 26 weken intensieve begeleiding. De wekelijkse contactmomenten met de coach bestaan uit face-to-face contacten en e-coaching.

In het vervolgtraject, de tweede 26 weken, blijven de leefstijlcoach en de werknemer persoonlijk- en e-mailcontact houden. In dit deel van het traject is het de taak van de leefstijlcoach om bij te springen wanneer er een terugval plaatsvindt.

Voor meer informatie over Gezonder-Nederland, kijk op zakelijk.gezonder-nederland.nl.