Gezonde voeding saai?

Gezonde voeding saai?

Gezonde voeding saai? Niet met de Granaatappel!

Het nieuwe jaar beginnen met je goede voornemens qua gezonde voeding kan wel eens wat weerstand oproepen. Vooral als je gewend was lekker te snoepen. Maar ook in je gezonde leefstijl kun je lekker snoepen als je nieuwe dingen durft uit te proberen. Dan maak je het weer leuk voor jezelf!
Ga bijvoorbeeld zaterdagochtend naar de markt en kijk of je nieuwe, lekkere groente of fruit kunt vinden. En kom uit je standaard sleur qua eten. Ik vind het heel leuk om nieuwe, gezonde dingen te ontdekken. Als ik iets nieuws vind, zoek ik meteen uit wat de gezondheidsvoordelen ervan zijn. En die zal ik regelmatig met jullie delen.

Deze keer wil ik jullie wat vertellen over mijn favoriete wintervrucht de Granaatappel!

Vanuit mijn Turkse achtergrond (Ik heb een Turkse vader en Nederlandse moeder) heb ik altijd meegekregen dat de granaatappel bijzonder is. Naast de gezondheidsvoordelen is het een vrucht die symbool staat voor vruchtbaarheid en rijkdom.
In vele mythische verhalen van de Grieken, Egyptenaren en in de Bijbel speelt deze vrucht een symbolische rol. Er werd tegen mij altijd gezegd dat je niet een van de pitjes mag verspillen omdat het net degene kan zijn die geluk zou brengen. Als kind geloof je dat natuurlijk en eet je dan braaf alle vruchtjes op. Handig trucje voor ouders!
Door zijn mooie rode kleur en heerlijk fris zoete smaak, maakt de granaatappel van saaie gerechten een feestje. Het is heerlijk door de yoghurt maar ook lekker door een salade. Maar ook als snack een goede optie omdat het net kleine rode snoepjes zijn met een knapperig pitje. Mijn dochtertje is er daarom ook dol op!

Naast de heerlijke smaak is het ook een super gezonde vrucht!
Wist je dat de vrucht:
– boordevol oplosbare en onoplosbare vezels bevat? Super goed voor je darmflora!
– hoge dosis vitamine C en 3 à 4 keer zoveel polyfenolen als groene thee, rode wijn of druivensap bevat? Deze zorgen voor snellere vetverbranding verhogen je weerstand en geven je een stralende huid!
– ook een bron van kalium is? Kalium is een belangrijk mineraal dat samen met chloor en natrium de vochtbalans en goede bloeddruk in het lichaam regelt. Kalium zorgt er met natrium voor dat zenuwprikkels goed worden geleid en spieren zich samentrekken.

Simpele frisse salade met granaatappel (1 persoon): gezonde voeding saai?


– 1 kropje gesneden baby Romeinse sla
– 1 hand granaatappel pitjes
– 1 halve avocado
– 1 gebakken (150 gram) kipfilet in reepjes gesneden
– 1 halve komkommer

Dressing: sap van een citroen gemend met een eetlepel olijfolie peper en zout.

Alle ingrediënten mengen in een kom en smullen maar!

Wil je weten hoe je een granaatappel het makkelijkste open kunt maken?
Kijk dan voor een filmpje op mijn Instagram @fitmommynl

 

1 reactie

  1. Wat leuk dat jij ook de granaatappel onder het licht brengt! Inderdaad heel, heel erg gezond. Ben zelf in Israel opgegroeid waar men zo op straat heerlijke, uitgeperste granaatappelsap kan kopen en ook hier probeer ik zo vaak mogelijk er sap van maken of een receptje. Mijn man staat op een filmpje op youtube en laat zien hoe jij granaatappel kan persen haha….
    De combinatie met avocado en kip lijkt me geweldig, bedankt voor het delen!

    Greetjes, Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge