Gezonde muesli repen

gezonde muesli repenDe muesli repen uit de winkel zijn helaas niet erg gezond. Er zitten vaak geraffineerde suikers in of andere ongein. Dit was voor mij de reden om zelf gezonde muesli repen te gaan maken. Ze zitten vol goede vetten! Maar, ook al komen ze uit eigen keuken en zijn ze vrij van e- nummers, ze zijn nog steeds erg calorie rijk. Daarom geef ik ook het advies om ze niet allemaal in één dag op te eten.

In de koelkast kan je ze nog makkelijk een week bewaren, dus je kan er een tijdje mee vooruit. Ideaal dus!

Ingrediënten voor 4 repen:

  • 60 g pitloze dadels
  • 80 g pompoenpitten
  • 25 g paranoten grof gehakt
  • 80 g cranberry’s
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el kokosvet
  • 2 el agavesiroop

 

Hoe te maken:

  1. Bekleed een cakeblik met een op maat geknipt stukje bakpapier.
  2. Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan.
  3. Maal de dadels, het kokosvet en de agavesiroop in een keukenmachine, tot een dik en kleverig geheel. Doe hier vervolgens de cranberry’s in en mix het vervolgens nog een keer kort.
  4. Kneed in een kom de paranoten, pijnboompitten en de pompoenpitten door het kleverige mengsel.
  5. Doe het geheel in de cakevorm en druk het aan met een lepel tot een dikte van ongeveer 1.5 – 2 cm.
  6. Zet vervolgens het cakeblik afgedekt zeker 3 uur in de koelkast.
  7. Haal het hard geworden deeg uit de bakvorm en snijd er 4 gelijke repen van.

TIP: voor het bewaren van de repen, verpak ze per reep in bakpapier in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge