Gezonde caloriebommen

Gezonde caloriebommen We zijn er bijna allemaal mee bezig: gezond eten. Dat is natuurlijk hartstikke goed! We volgen vele blogs, kiezen voor natuurlijk zoetmakers en laten veel kant-en-klare producten achterwege.

Vaak wordt gedacht dat gezond eten per definitie caloriearm is, maar niks is minder waar! Je hebt een paar gezonde caloriebommen. Ondanks het feit dat deze gerechten of producten gezond zijn, bevatten ze wel degelijk veel calorieën.

Hierbij een paar gezonde caloriebommen:

1. Verse jus

De verse jus staat vroeg in de ochtend bij veel mensen op tafel. Een gezonde start van de dag zul je waarschijnlijk denken. Versgeperst sinaasappelsap beval veel vitamine C (48 mg per 100 ml), maar ook veel suiker (10.5 g per 100 ml). Hier moet je met een lichaamsgewicht van 75 kilo, zeventien minuten voor wandelen.

2. Noten

Gezonde vetten, we zijn eindelijk niet meer bang om vet te eten. TOP! Maar onthoud wel dat vet in calorieën flink aantikt. Wist je dat 100 gram walnoten 675 calorieën telt? Hier moet je met een lichaamsgewicht van 75 kilo, 60 minuten voor wandelen.

Je hoeft ze zeker niet te schrappen uit je voedingspatroon, maar wees er wel zuinig mee. Geen vervanger van chips dus 😉

3. Yoghurt met fruit

Mensen die aan de lijn doen laten vaak brood staan en vervangen dit door zuivelproducten. Maar yoghurt of kwark zonder iets er door is vrij saai voor velen. Hier speelt de markt goed op in door deze producten zoeter te maken. Dit gebeurt door er fruit in de stoppen, zodat het zijn gezonde imago kan blijven behouden. Maar in fruit zit ook suiker! In 100 g zit 64.9 calorieën in en 12.4 g daarvan is suiker.

4. Mueslirepen

Er zijn vele soorten, maar een gemiddelde mueslireep bevat 499 calorieën per 100 g! Daarnaast bevat het heel veel suiker. Enig idee hoe veel? 35.3 g. Niet zo snel meer kopen dus.

Wat zou jij nog behandeld willen hebben?

Liefs, Yentl♥

Bron:  http://www.voedingswaardetabel.nl/

 

Vet

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge