Gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprikaEen heerlijk en leuk gerecht om te serveren aan je gasten: Gevulde puntpaprika. Dit gaat heerlijk samen met een frisse salade. Echt een zomers, luchtig gerecht.

De gevulde puntpaprika is gevuld met knoflook, courgette, bosui, kip en ketjap. Dit gerecht is geserveerd met krieltjes (met schil), gekruid met provinciale kruiden.

De puntpaprika is de zoetere variant van de paprika’s. Hij is niet alleen zoeter, ook langer. Een mooi middel om de puntpaprika in te zetten voor het gerecht: de gevulde (punt)paprika.

Naast het feit dat de zelf paprika wat zoeter is, ben ik ook gegaan voor een wat zoetere inhoudt en ik heb ervoor gekozen om wat Ketjap te gebruiken.

Ingrediënten:

  • 2 puntpaprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 4 bosuitjes
  • 300 gram kip
  • Kip kruiden
  • Ketjap

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm dan de oven voor op 200 graden.
  2. Kruid de kip naar de gewenste smaak en snijd de groenten. (Ik heb hiervoor een keukenmachine gebruikt zodat de groenten erg klein worden gesneden)
  3. Laat de kip gaar in olijfolie, dan de groenten kort mee bakken.
  4. Als smaakversterker heb ik een klein beetje ketjap gebruikt. Als alles gaar is, doe de kip en groenten in de open gesneden puntpaprika.
  5. Doe vervolgens het gerecht nog +/- 20 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge