Gevulde pesto paprika

Gevulde pesto paprikaBen jij ook een liefhebber van groente maar blijf je qua keuze vaak bij de zelfde groentesoort hangen? Dan is misschien de gevulde pesto paprika wat voor jou! Heerlijk om te eten bij een Italiaans gerecht. Afgelopen dinsdag heb ik laten zien hoe je zelf verse pesto kan maken. Gebruik niet te veel groene pesto, het vetgehalte ligt namelijk wel erg hoog. De inhoud van de gevulde paprika is veel groente met een paar magere spekjes. Erg gezond en lekker vullend. Waar ga jij het bij eten?

 

Ingrediënten:

  • 4 el. groene pesto
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 g magere spekjes

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette in kleine blokjes, doe het zelfde met de ui en pers de knoflook uit.
  3. Hol de paprika’s ui en verwijder de pitjes.
  4. Doe de spekjes in een pan samen met de fijngesneden ui en de knoflook. Bak het even aan en voeg dan ook de courgette en de pesto toe.
  5. Kort roeren en vul de paprika’s met de groenten.
  6. Zet de gevulde paprika’s vervolgens nog 10 minuten in de oven. Eventueel kan je er nog wat Parmezaanse kaas over strooien voordat het in de oven gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge