Geroosterde aubergine

aubergineDe geroosterde aubergine met gepofte zoete aardappel biedt een basis voor een heerlijk vegetarisch gerecht. Dit kun je eventueel aanvullen met een lekker stuk vis of vlees mocht je daar behoefte aan hebben. De verschillende verse kruiden maken de geroosterde aubergine een heerlijke groente. De aubergine samen met de gepofte zoete aardappel is een gerecht vol natuurlijke smaken.
De oven is noodzakelijk bij dit gerecht. Maar, geen stress: het kan samen in de oven.

 


Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 aubergine
• 1 grote zoete aardappel (of 2 kleinere)
• Verse rozemarijn
• 1 grote teen knoflook
• 1 el. gedroogde oregano
• Olijfolie
• ½ citroen

Hoe te bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de aubergine en de zoete aardappel goed schoon. Voor het schoonmaken van de zoete aardappel kun je eventueel een borsteltje gebruiken.
3. Snijd de aubergine in de lengte door de midden. Snijd de aubergine vervolgens in de lengte in (niet helemaal doorsnijden, voorkom dat je de aubergine halveert). Snijd vervolgens reepjes in de breedte (zie foto).
4. Doe in een kommetje 4 el. olijfolie, pers de knoflook daarin uit en doe de oregano erbij. Meng dit en smeer dit met een kwastje over de aubergines.
5. Smeer de zoete aardappel in met wat olijfolie. Prik de aardappels in met een vork en pak ze in met zilverfolie, samen met de verse rozemarijn. Zorg er voor dat de folie goed is afgesloten en dat er geen lucht uit kan komen.
6. Afhankelijk van de grootte van de aardappels, doen ze er tussen de 30 minuten en 60 minuten over om gaar te worden. Heb je een grote aardappel, doe dan na 20 minuten ook de aubergine in de oven zodat de aubergine in 40 minuten gaar kan worden. Zo kun je alles tegelijkertijd serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge