Gepofte zoete aardappel met ricotta

Gepofte zoete aardappel met ricottaIn een eerdere post heb ik al laten zien hoe je een gepofte aardappel kunt bereiden. Maar een gepofte zoete aardappel met ricotta is ook echt een verwennerij! Persoonlijk vind ik een zoete aardappel heerlijk en je kan er alle kanten mee op. Heb je er wel eens patat van gemaakt? Dat kan namelijk ook.
Een gepofte aardappel heb je zo gemaakt. Het enige wat je dan nog moet doen is de ricotta, de verse bieslook en de pompoenpitten toevoegen en klaar!
Het gerecht is vrij vullend. Voor de minder grote eters onder ons: aan een halve zoete aardappel heb je misschien ook genoeg. Of combineer het gerecht met een lekkere frisse salade.

Ingrediënten voor 2 personen:

• 2 kleine zoete aardappels
• 150 g ricotta
• Verse bieslook
• Pompoenpitten

Gepofte zoete aardappel met ricotta

 

 

 

 

 

 
Hoe te bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de zoete aardappels schoon en smeer ze vervolgens in met een klein beetje olijfolie.
3. Prik in de zoete aardappels kleine gaatjes met een vork en pak ze daarna in met zilverfolie. Doe vervolgens de aardappels ongeveer 30 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte).
4. Als de aardappels klaar zijn, laat ze dan nog even zitten in de folie.
5. Snijd de bieslook in kleine stukjes.
6. Haal de aardappels uit de folie, snijd ze in de lengte in en vul ze met ricotta, bieslook en pompoenpitten.

Warm serveren..

 

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge