Geitenkaas in bladerdeeg

Geitenkaas in bladerdeegMet totaal maar zes ingrediënten een lekker en makkelijk hapje maken? Dat kan! Geitenkaas in bladerdeeg is een hapje dat goed gaat scoren bij je bezoek. Het is super simpel om te maken en toch smaakvol. Voor bij de borrel zijn ze misschien wat groot, maar bij een high tea of lunch zijn ze ideaal.

Er zijn vele manieren om dit hapje te maken. Hierbij geef ik je twee van mijn favoriete opties. Eén met vlees en sesamzaadjes en één zonder.

 

Ingrediënten voor zes hapjes:

  • 6 volkoren bladerdeegplakjes
  • 1 zakje geraspte geitenkaas
  • eventueel: 6 plakjes ham
  • sesamzaadjes naar smaak
  • 1 ei
  • 1 el Italiaanse kruiden

Geitenkaas in bladerdeeg

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de over voor op 220 graden en laat ondertussen de bladerdeeg plakjes ontdooien.
  1. Bedek een ovenschaal met bakpapier.
  1. Kluts een ei en meng dit met de Italiaanse kruiden en bedek eventueel een bordje met de sesamzaadjes.
  1. Strooi vervolgens de geraspte geitenkaas over het plakje bladerdeeg (leg hier eventueel het plakje ham op). Rol dit vervolgens zo strak mogelijk op.
  1. Smeer het pakketje in met het eimengsel en rol het pakketje eventueel door de sesamzaadjes.
  1. Leg het pakketje in de ovenschaal en doe het twintig minuten in de oven. Rol de pakketjes daarna om en doe ze vervolgens nog een keer twintig minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge