Gedoemd te mislukken: slank blijven lukt op deze manier niet

Gedoemd te mislukken: slank blijven lukt op deze manier nietEn daar is het dan: motivatie met een hoofdletter M! Eindelijk maar toch heb jij je gecommit aan een programma,  een nieuw sportabonnement en een nieuwe doelstelling.

Vol goede moed en vertrouwen ga je er deze keer écht voor. Niks geen mislukking of halverwege toch stoppen, dit keer gaat het lukken. Gezond en minder eten en veel sporten, dat is het doel. En dat zorgt dat je toch ein-de-lijk die kilo’s als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen en dat ze blijvend verdwijnen.

Alles moet anders. En wel NU!

Het heel rigoureus anders doen is de oplossing om te zorgen dat je je beter gaat voelen. Niks geen kleine aanpassingen, maar echt ALLES moet en  gaat anders.

Herken jij dit soort momenten? Ik wel. Niet alleen heb ik zelf vaak op dit punt gestaan, ik zie het ook bijna altijd bij deelnemers van onze programma’s. Wanneer ze starten,  willen ze alles anders. ‘Ineens’ gaan ze sporten én kneiter gezond eten én vooral zichzelf heel veel lekkere dingen ontzeggen. Maar geloof mij, it’s not the way to go.

Wanneer alles drastisch om wordt gegooid is de kans op afhaken groter. Een stuk groter. En ik wil niet zeggen dat dit bij iedereen het geval is,  maar toch gebeurt hij bij een zeer groot deel van de mensen.

Wanneer jij gezonder wilt leven door anders te gaan eten of meer te gaan sporten, spreek je het cognitieve gedeelte van het brein aan. Dit gedeelte van ons brein bestaat uit slechts vijf procent van de totale hersencapaciteit. Je moet dus met vijf procent van de hersencapaciteit de automatische piloot te slim af zijn. Dit is geen eenvoudige taak. Het kost energie en tijd om nieuwe verbindingen in je hersenen te creëren, waardoor nieuw, gezond gedrag op den duur automatisch gaat.

Verwachten dat je binnen een week nieuwe verbindingen hebt aangemaakt en dat het sporten en gezond eten van een leien dakje gaat, is gewoon niet reëel.

Gedoemd te mislukken: slank blijven lukt op deze manier niet

Hoe zorg je dat het wel lukt?

Wanneer je voor langdurig resultaat gaat, is het belangrijk dat je de tijd neemt voor deze verandering. Je levensstijl en je denkwijze moeten anders en dat kost tijd en energie. Neem die tijd dus ook en verwacht geen gigantische veranderingen binnen drie weken.

Maak je doel kleiner door te werken met subdoelen. Deze zorgen ervoor dat het behapbaar blijft en dat je successen viert. Dit is voor je motivatie erg belangrijk.

Maak je aanpak klein. Werk met kleine opdrachten. Dit kunnen bijvoorbeeld week-, of maanddoelen zijn. Bijvoorbeeld dat je de eerste maand zorgt dat je minstens drie keer gaat sporten en je koffie zonder melk en suiker drinkt. De volgende maand werk je aan iets anders en houd je de eerdere maanddoelen ook aan.

 

Wat is de weg naar snel resultaat?

De weg naar snel resultaat is inderdaad alles drastisch anders doen. Ga vanuit het niets zes keer per week sporten, leef op groente, vlees en vis en drink alleen water. De kilo’s vliegen er vast af! Maar zoals je misschien bij eerdere pogingen hebt gemerkt: ze vliegen er ook weer aan.  De verandering is meestal niet blijvend. Misschien leuk als je in dat kerstjurkje wilt, maar als je over een paar maanden nog steeds trots wilt zijn op je gemaakte stappen, dan adviseer ik je om het dit keer anders aan te gaan pakken.

Wil jij ook doelen opstellen, er na toe werken én behalen?

Bij Gezonder-Nederland streven wij naar blijvende verandering. Wij focussen ons niet op zo snel mogelijk veel resultaat, maar op een blijvend resultaat. Iets waar jij je hele leven lang trots op kunt zijn én ook nog eens vol te houden is.

Wil jij dit ook? Kijk dan snel wanneer onze nieuwe programma’s starten. We draaien drie programmarondes per jaar!

Zes maanden lang wordt jij elke dag gemotiveerd en ontvang jij waardevolle informatie die jou gaat helpen. Daarnaast hebben wij een keuze: of je doet het zelfstandig met het basic programma, of samen met een coach!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge