Gastblogger Femke

Gastblogger FemkeHallo allemaal! Wat super leuk dat ik vanaf nu het team gastbloggers bij Gezonder-Nederland mag versterken. Je kunt hier de komende tijd van mij een heleboel gezonde recepten gaan verwachten.

Ik ben Femke, 35 jaar, en mama van twee prachtige kinderen: een dochter (4) en een zoon (2). Daarnaast werk ik als communicatie-adviseur bij een grote organisatie en heb ik een poosje geleden mijn eigen website zensible.nl opgericht. Genoeg te doen dus!

 

Ik ben al heel wat jaren bezig met een gezonde leefstijl. Toen ik na mijn studie begon met werken, merkte ik dat drukte en stress een behoorlijk negatieve invloed kunnen hebben op je gezondheid. Ik ben mij daarom onder andere gaan verdiepen in meditatie en mindfulness, iets waar ik op zensible.nl  ook vaak over schrijf. Het helpt me om mijn hoofd wat leger te maken en meer met de stress en beslommeringen van alledag om te kunnen gaan. Voor het slapen gaan een half uurtje op het meditatiekussen zitten vind ik echt heerlijk.

Ik heb jarenlang aan hardlopen gedaan, maar na de geboorte van mijn dochter ben ik daarmee gestopt. In plaats daarvan doe ik nu aan yoga en probeer ik in het dagelijkse leven en met mijn kinderen zo actief mogelijk te zijn.

Tijdens mijn studententijd at ik nog wel eens iets uit de magnetron, maar in de loop van de jaren is gezond eten steeds belangrijker voor mij geworden. Zeker sinds ik moeder ben geworden ben ik mij maar al te bewust van wat er allemaal in de mondjes van mijn kinderen en van mijzelf verdwijnt. De pakjes zijn een paar jaar geleden de deur al uit gegaan en ik probeer nu zoveel mogelijk met verse en zo min mogelijk bewerkte ingrediënten te koken. Belangrijke voorwaarden zijn wel dat de gerechten gemakkelijk te maken zijn,  en dat mijn kinderen er ook van mee kunnen eten. De recepten die ik hier met jullie zal delen, zullen dan ook zeker aan deze voorwaarden voldoen.

Ik hoop dat ik jullie mag inspireren om heel lekker en gezond te koken!

Liefs, Femke

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge