Ga meer van jezelf houden met deze tips

Ga meer van jezelf houden met deze tips

(Meer) van jezelf gaan houden. Hoe doe je dat?

Social media zorgt dat we lekker op de hoogte blijven van alle nieuwtjes. Belangrijk en onbelangrijk. Maar man, wat hebben we een informatie te verwerken.. en wat is onze wereld groot! Eigenlijk is het niet aan mij om te zeggen met mijn 29 jaar, maar terwijl je jezelf vroeger alleen vergeleek met mensen uit je dorp, vergelijken we ons nu met de hele wereld.

Foto’s op social media zijn niet realistisch

Zij is succesvoller want ze zegt op Facebook zoveel klanten te hebben, en zij is veel slanker .. Ook al weten we ergens diep van binnen dat we nooit de realiteit zien op social media, tóch kiezen we ervoor om onszelf te vergelijken met de pagina’s die we volgen.

Vergeet niet dat we allemaal (ja, ook ik) ons alleen maar van onze goede kanten op social media zetten. Als ik er onvoordelig uit zie, post ik het niet. Het gras lijkt misschien groener aan de andere kant, maar je ziet niet het gehele gazon.

Wees zoals je bent

Veel mensen willen zijn zoals iedereen. Maar waarom? Hoe saai zou het zijn als we er allemaal het zelfde uitzagen of allemaal de zelfde dingen leuk zouden vinden?

Heb jij af en toe eigenzinnige dingen? Omarm die dan juist! Dans in de kledingwinkel als je dat wilt, draag een vuurrode jas als jij ‘m supertof vind!

Ga meer van jezelf houden met deze tips

Stop met destructieve feedback

Vooral wanneer we minder goed in onze energie zitten (door bijvoorbeeld te weinig slaap), worden we negatiever en kunnen we onszelf voorzien van destructieve feedback. Dit is feedback waarmee we onszelf het gevoel geven dat we minderwaardig zijn of iets niet verdienen. Komt er zo’n soort gedachte naar boven? Roep dan keihard ‘nee’ tegen deze gedachte en benoem meteen iets positiefs van jezelf !

Focus op je positieve punten

Natuurlijk is niemand perfect. Verplaats je focus naar alles wat wél goed is, of er goed uit ziet. Je heupen worden niet minder breed door daar steeds op te focussen, maar je zelfbeeld wordt er wel minder van. Focus juist op de mooie lichamelijke eigenschappen of je alle andere kwaliteiten die je bezit.

Zeg iets liefs tegen jezelf

Wanneer je in de ochtend in de spiegel kijkt, zeg dat iets liefs tegen jezelf. Misschien ga je vandaag wel iets doen wat je spannend vindt en dat is waanzinnig knap! Of misschien ben je trots op het avondmaal van gisteravond, etc. Zoek iets moois/positiefs/stoers, kijk jezelf aan en benoem het! Dat is in het begin waarschijnlijk gek, maar door dit dagelijks te herhalen zul je gaan merken dat jij jezelf in een positiever daglicht gaat zien.

Liefs, Yentl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge