Frittata met geitenkaas

frittata met geitenkaas Dit vegetarische gerecht kan dienen als lunch. Een warme lunch voor de koudere maanden. Heerlijk! Hier zijn we toch naar opzoek? Even opwarmen tijdens de pauze. Wie wil dat nou niet? De Frittata met geitenkaas is simpel klaar te maken dus ideaal voor onze bezige bijtjes. Qua voorbereiding ben je ongeveer 10 minuten zoet. Daarna moet het ongeveer nog 30 minuten in de oven. (Opnieuw opwarmen in de magnetron lukt prima! Dus je zou het in het voren kunnen maken)

Door het te serveren in een klein ovenpannetje, creëer je het herfst/ wintergevoel.

(TIP: Nog opzoek naar een warm ontbijtje? Probeer eens een warm quinoa ontbijt.)

 

Ingrediënten voor 2 pannetjes:

  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 100 ml plantaardige melk
  • 75 g geitenkaas
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette in kleine blokjes of in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes.
  3. Verdeel de courgette en de tomaten over de ingevette pannetjes.
  4. Klop de eieren los met de melk. Voeg de Italiaanse kruiden, de kaas met peper en zout naar smaak toe.
  5. Schenk het eimengsel over de pannetjes.
  6. Bak de pannetjes (zonder deksel) in de voorverwarde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge