Frietjes van zoete aardappel

Frietjes van zoete aardappelDe gerechten die je kunt maken van zoete aardappel zijn uiteenlopend. De zoete aardappel kan je koken, poffen, roosteren of grillen. Dit keer ga ik frietjes van zoete aardappel maken. Lekker en gezond! En een perfect recept voor een weekend dag. Bereid er een lekker stukje vlees bij en een grote portie groenten en je hebt een heerlijke maaltijd voor je staan!
Persoonlijk vind ik het lekker om de frietjes flink te kruiden voordat ze in de oven gaan. In dit recept staan suggesties. Je kunt natuurlijk ook zelf de kruiden kiezen die je lekker vindt.


Ingrediënten (2 personen) :

• 1 grote zoete aardappel (eventueel geschild)
• 2 el paprika poeder
• 2 el rozemarijn (1 el of cajun)
• 1 tl zout

 

Hoe te bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de aardappel verwijder de oneffenheden (schillen kan ook).
3. Snijd de aardappel in frieten (maak ze niet te dik).
4. Doe de frieten in een kom waarin de specerijen zitten. Meng de frieten met de specerijen.
5. Leg de frieten op een bakplaat met bakpapier.
6. Bak de frieten in ongeveer 20-35 minuten bruin (tussentijds door elkaar husselen zodat de frieten aan alle zijden krokant worden).

Gepofte zoete aardappel vindt je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge