Fitness atleet worden

Fitness atleet wordenVeel dames hebben hun plek in het krachthonk inmiddels gevonden. Tegenwoordig zijn wij dames ook verzot op krachttraining! Mooie atletische lijven, we LOVE it. Maar fitness atleet worden, dat is next level! Joyce heeft mee gedaan aan een fitness wedstrijd en zij deelt haar verhaal..

Heb jij jouw leven om moeten gooien om mee te kunnen doen aan een fitnesswedstrijd?

Voorheen heb ik altijd fanatiek gesport en voeding speelde een grote rol hierin. Fitness hoort bij mijn leven en maakt deel uit van mijn dagelijkse structuur. Mijn besluit om deel te nemen aan een fitnesswedstrijd had wel een impact op deze structuur. Alles stond in teken van de voorbereiding. Ik ben in dat jaar ook begonnen met de studie Sport, Gezondheid en Management aan de Hazehogeschool. De planning moest goed zitten om daarnaast aan mijn verplichtingen van de studie te kunnen doen. De sport kreeg prioriteit nummer 1 voor mij en sportte tijdens lesuren en daarnaast.

Was het altijd al een doel geweest om deel te nemen aan wedstrijden?

Nee het is niet altijd mijn doel geweest om deel te nemen aan een wedstrijd. De motivatie van binnenuit is altijd mijn leidraad geweest. Het steeds willen verbeteren van mezelf en het verleggen van grenzen die hebben gemaakt dat ik uiteindelijk toch die uitdaging ben aangegaan.

Je hebt vast een coach gehad die je tijdens de voorbereidingen heeft geholpen. Wat heb je hiervan geleerd?

In mijn voorbereiding had ik een trouwe coach die mij vanuit Bonaire coachte. De communicatie verliep grotendeels via Skype of Whatsapp. Ik heb de fysieke trainingen allemaal zelf moeten doen. Het belangrijkste wat ik hiervan geleerd heb is dat als je iets echt heel graag wilt je het kan bereiken door jezelf positief toe te spreken. Het is voor mij belangrijk geweest om bewust te zijn dat het een proces is en van iedere stap daarin mag ik genieten. Daaruit heb ik veel voldoening gehaald en veel over mezelf geleerd hoeveel toewijding ik heb voor mijn leefstijl.

Hoe heb jij de voorbereiding ervaren?Fitness atleet worden

De voorbereidingen zijn erg zwaar. Voor mij was de combinatie met het volgen van mijn studie met de daarbij behorende sport pittig. Voor mij was planning en structuur heel erg belangrijk en daar kon eigenlijk weinig tussenkomen. Het dieet en mijn energie die naarmate de weken verstreken zorgde ervoor dat ik mezelf wel isoleerde. Mijn sociale leven kwam op een laag pitje te staan. Gelukkig heb ik familie en vrienden die er veel begrip voor hadden. Binnen mijn opleiding kwamen er vaak vragen over waarom ik altijd met bakjes eten in de klas zat. En ja natuurlijk was dit ook storend voor mijn medestudenten, omdat het niet altijd lekker rook.

We zijn benieuwd naar je trainingsweek. Hoe zag jouw week er ongeveer uit?

De week zag er als volgt uit met trainingen:
Elke ochtend deed ik cardio voordat ik naar school ging.
Op school praktijkuren sport. (meestal 2 uur op een dag)
Na schooltijd deed ik krachttraining. Dit waren speciale trainingen opgesteld door mijn coach.

Zou je nog een keer mee willen doen aan een wedstrijd?

Deze ervaring is voor mij bijzonder. Op dit moment ben ik vooral heel erg bezig met mijn toekomst. Ik zou heel graag mensen willen inspireren en motiveren met mijn ervaring en gezonde leefstijl! Het doen van wedstrijden is voor mij niet een prioriteit, omdat het heel veel toewijding zorgt en ik deze energie beter kan besteden. Het is voor een vrouw niet heel gezond om zo ontzettend laag in het vetpercentage te zitten en dus best een aanslag op het lichaam. Zoals ik het nu heb ervaren zal ik voorlopig niet besluiten om een wedstrijd te doen.

Heb je nog iets wat je mee wilt geven aan de lezers van BHFG?

Om iets te bereiken in het leven is het belangrijk om te ontdekken waar jouw drijfveren liggen. Het mentale gedeelte speelt hier een belangrijke rol in. We hebben allemaal onze gewoonten zowel positief als negatief. Belangrijk hierin is om voor jezelf een positieve mindset te ontwikkelen die jou helpen bij het behalen van doelen. Maak vooral niet te grote stappen en bedenk vooral dat consistentie de sleutel is tot succes! Vergelijk jezelf niet met een ander, maar wees trots op elke stap die jij zet!

Liefs, Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge