Fit tijdens de feestmaand

Fit tijdens de feestmaandHet hele jaar door is het lastig om te letten op wat je eet en tijdens de feestmaand is dat nog net iets lastiger. Je hebt veel kerst- en nieuwjaarborrels en ook het kerstdiner laat niets te wensen over. Je hebt het hele jaar hard gewerkt om gezond en fit te blijven en dus is het zonde om dat allemaal in één maand weg te gooien. Met deze 5 tips overleef jij fit de feestmaand!

 

1. Geniet met mate

Je mag best dat toetje nemen of een stukje kerstbrood. Doe dit alleen met mate. Eet niet in één keer dat hele kerstbrood op, maar neem gerust een plakje. Je zult merken dat je hierdoor juist meer gaat waarderen wat je wel mag en je hebt achteraf geen schuldgevoel. Alles draait om balans.

2. Sla alcohol over

Wat mensen vaak niet beseffen is het effect van alcohol. Naast het feit dat je wellicht rare dingen gaat doen of zeggen tijdens het diner, is het ook een echte caloriebom. Ga gewoon voor een glas water of maak een feestelijk cocktail-sapje. Wat stukjes fruit erin en jij steelt de show!

3. Sport!

Terwijl iedereen nog lekker in zijn of haar bed ligt, sta jij alweer buiten. Je bent als het goed is vrij tijdens feestdagen, dus dat betekent extra veel tijd om te genieten van je sportsessie. Ga heerlijk een stukje hardlopen voordat je op visite gaat. Daardoor kun jij straks weer iets extra’s nemen tijdens het kerstdiner.

4. Zelf aan de slag in de keuken

Zolang jij zelf in de keuken staat, bepaal je ook zelf wat er op tafel wordt gezet. Maak een healthy hoofdgerecht of kies juist voor kleine bijgerechten. Je kan hierdoor alles nemen wat er op tafel staat en zorgt ook nog eens dat je eigen familie en vrienden heerlijk én gezond eten.

5. Geniet

Het zijn niet voor niets ‘feest’dagen. Geniet dus van al het lekkers en probeer jezelf niet alles te verbieden. Denk aan de bovenstaande 4 tips en dan komt het zeker goed met jou tijdens de feestmaand. We spreken gewoon af dat je het daarna weer helemaal oppakt, goed?

 

 

Fijne feestdagen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge