Eten voorbereiden

Eten voorbereidenDe sleutel tot succes om je gezonde levensstijl vast te houden is voorbereiding. Bewuste keuzes maken is de eerste stap in de juiste richting. Eten voorbereiden hoort daar ook bij. Is het jouw voornemen om nu toch echt gezonder te gaan eten? Dan is het voorbereiden van je eten, ook wel meal prepping genoemd op social media, noodzakelijk. Heb je weinig tijd? Dan is dit juist ideaal! Eén keer koken, meerdere malen plezier hebben. Klinkt dat niet goed in je oren?

Stap 1:

Koop verschillende Tupperware bakjes. Gebruik de grote bijvoorbeeld voor de avondmaaltijden, de hele kleine voor de groentesnacks en de middelgrote voor je lunch!

Stap 2:

Bedenk wat je deze week gaat eten. Als je alle boodschappen in één keer doet, hoef je niet elke dag langs de winkel. Als je alle maaltijden bedacht hebt, stel dan je boodschappenlijstje op. Zo kun je gericht door de supermarkt vliegen.

Stap 3:

Bereid zo veel mogelijk voor. Je hoofdmaaltijden kun je vaak al wel in het voren maken, maar als je groentesmoothies drinkt wordt dit iets lastiger. Toch kun je ook hiervoor voorbereidingen treffen. Snijd de groenten en het fruit en doe het in diepvrieszakjes in de vriezer. Zo blijft het vers en hoef je het op de dag zelf alleen maar in de blender te doen.

Stap 4:

Laat je eten afkoelen en doe het in een afgesloten bak. Bewaar je eten in de kast (bij bijvoorbeeld bananen cake) of koelkast. Op deze manier kun jij je maaltijden uit de kast/ koelkast halen en meenemen. Zo heb jij altijd je gezonde kost bij de hand en zul je minder snel ‘slechte’ dingen gaan eten.

Mijn eten:

Een paar avonden in de week eet ik op mijn werk. Ook op deze dagen wil ik gezond eten en bereid ik dus mijn eten voor. De andere dagen zit ik soms zo in mijn werk dat ik geen zin heb om te koken. Ook op die dagen is het dus ideaal! Heb je de tijd, of heb je liever ‘vers’ eten, dan is dit misschien niet helemaal jouw ding, maar bij mijn levensstijl past het heel goed!

Liefs, Yentl♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge