Ei in tomatensaus

Ei in tomatensausDit heerlijke gerechtje gemaakt van ei in tomatensaus kan je als ontbijt of lunch gebruiken. Dit is ideaal voor momenten dat je iets meer tijd hebt zoals de weekenddagen. Het is genieten van ei op een andere manier en heerlijk om samen te eten met een geroosterd broodje. Het ei in tomatensaus geeft een Spaanse ‘feel’ aan het gerecht.

Om de saus te maken kan je kiezen om het zelf te maken, zoals staat vermeld in de bereidingswijze. Of je gaat voor een kant-en-klare biologische tomatensaus (let wel op dat er geen toegevoegde suikers bevat).

Ingrediënten:

  • 4 grote tomaten
  • 2 eieren
  • 1 rode paprika
  • 1 peper
  • Zout en peper
  • Handje vol basilicum

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Nadat de oven aan staat, ga je bezig met het bereiden van de tomatensaus. De saus is gemaakt van grote tomaten, rode paprika en een stuk peper. (De hoeveelheid peper is persoonlijk)
  3. Doe alle ingrediënten in de blender. Pureer totdat het een glad geheel wordt. Je kan kiezen voor tomatenpuree i.p.v. de tomaten zelf pureren.
  4. Voeg voor de smaak wat zout en peper toe.
  5. Doe de saus in de ovenschaal, open het ei en laat het ei op de tomatensaus vallen. (per ovenschaal heb ik 1 ei gebruikt)
  6. Eventueel fijngesneden basilicum blaadjes toevoegen.
  7. Doe het vervolgens ongeveer 45 minuten in de oven.

 

Vet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge