Effectvan suiker op het brein

Effect van suiker op het breinWelk effect heeft de vermindering van suiker op het brein?

Tegenwoordig wordt er flink geminderd met suiker. Maar welke effecten heeft dat op ons brein en onze eetlust?


Het brein geeft beloningssignalen af aan ons lichaam als we suiker eten. Toen suiker nog niet zo makkelijk verkrijgbaar was veroorzaakte dit geen probleem. Tegenwoordig is suiker overal te vinden maar krijgen we nog steeds die beloningssignalen. Daardoor is het verleidelijk om steeds meer suiker te eten.

Uit een klein onderzoek komen tekenen dat het wegnemen van suiker ertoe leidt dat het beloningssignaal sterker wordt. In dit onderzoek werden deelnemers 1 week op een dieet gezet waarbij ze minder suiker mochten eten. In de week daarna werd gerapporteerd dat de deelnemers zich sterker beloond voelden door suiker.

Als de resultaten van dit onderzoek ook voor grotere groepen mensen waar blijken te zijn, kan dit betekenen dat het wegnemen van suiker het moeilijker maakt om suiker te weerstaan.
Suiker is van zichzelf niet verslavend en kan een deel zijn van een gezond voedingspatroon zolang het met mate wordt gegeten. Bij personen met overgewicht kan het verstandig zijn om te minderen met suikerrijke producten omdat het calorieën zonder voedingsstoffen levert.

Hoe ga jij om met suiker in je voedingspatroon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge