Een terugblik op het jaar, persoonlijk en zakelijk.

Het afgelopen jaar heeft mij veel gebracht. Zowel persoonlijk als zakelijk. Ik heb ontzettend veel nieuwe ervaringen opgedaan, veel geleerd over mezelf en over mijn kwaliteiten en valkuilen.

Daarnaast was het zakelijk gezien echt een booming jaar! Terugkijkend besef ik me pas hoeveel ik heb meegemaakt. De belangrijkste gebeurtenissen beschrijf ik hieronder. Even een terugblik op het jaar, persoonlijk en zakelijk.

Januari, een heerlijk begin van een nieuw jaar!

De eerste maand waarin ik ging werken met de nieuwe programma’s van zes maanden met de ondersteuning van mijn eigen app Gezonder-Nederland.

De eerste groep was veel groter dan ik had mogen dromen! En ik voelde mij vereerd dat mensen zich gingen aanmelden vóórdat ze recensies konden lezen van andere deelnemers.

Augustus, een zakelijke piek, een dip op privégebiedMijn verhaal in de Libelle

De maand waarin ik in de Libelle verscheen met mijn missie om mensen met een smallere beurs ook te kunnen voorzien van een programma dat een positieve bijdrage kan leveren aan hun gezondheid.

Met alles er op en er aan: een professionele fotoshoot in Amsterdam en een bijpassend interview. En in augustus kon ik het dan eindelijk met jullie delen! Ik had nooit verwacht dat mijn missie/verhaal ‘goed genoeg’ zou zijn voor een nominatie en ik was ontroerd toen ik mezelf in een blad zag staan.

Daarnaast werd ik geïnterviewd door RTV Noord over mijn nominatie. Heel snel zenuwachtig ben ik niet, maar toen was  ik SUPER zenuwachtig. Ik kon de zenuwen naar mijn idee ook niet onder controle krijgen en ik gaf niet de antwoorden die ik graag had willen geven, maar ook minder leuke momenten zijn ontzettend leerzaam. Ik heb hier trouwens meteen iets mee gedaan door workshops te volgen op dit gebied.

Augustus was ook een maand waar ik op privégebied even in een dal kwam. Mijn vriend en ik besloten na een lange relatie dat het ‘op’ was. Naast de zakelijke rollercoaster was dus ook privé nogal heftig. Wanneer je een verleden hebt samen is het ontzettend verdrietig om dit te beslissen, maar je hebt ook samen een huis, spullen, konijntjes en daarin moet je ook tot een compromis komen. Gelukkig hebben we dit als goede vrienden kunnen doen en kijken we terug op mooie jareGezonder Nederland_Yentl Westerbaan_kleine bestanden_LSFotografie-1_01-2n samen.

Op dit soort momenten is het erg lastig dat je het gezicht bent van een bedrijf. Je moet (of wil?) namelijk altijd ‘aan’ staan en presteren. Iemand vroeg aan mij of ik niet even vrij moest hebben zodat ik het kon verwerken en aan het idee kon wennen. Maar nee, dat kon ik niet zei ik. Ik heb een bedrijf te runnen en alles gaat natuurlijk door. Overdag, in de avonden en in de weekenden.. En afleiding is soms alleen maar fijn!

Maar een plekje, dat heeft het inmiddels zeker gekregen.

Een bijzonder gezond Groningen!

Ik deed mee aan de Groningse Ondernemers Challenge. Het was leerzaam en leuk om mee te maken! Met een fotoshoot op de markt in Groningen waar veel mensen mij vragend aankeken, alsof ze me moesten kennen, het was hilarisch!

Helaas kwam ik niet door met mijn plan, maar ik kijk terug op een leerzame periode.

 

September, in het Groningen Nieuws

In september kwam ik weer even voorbij in de media doordat ik in het zonnetje werd gezet door Groningen Nieuws met een interview! Hierin heb ik de lezers kunnen vertellen over Gezonder-Nederland en mijn missie.

 

November, de uitreiking van de Libelle Ster Verkiezing

Erg bijzonder om een middag te ervaren hoe het in er in de wereld van de media aan toe gaat. Aan tafel zitten met bekende gezichten van de televisie en de bladen gebeurt je simpelweg niet dagelijks. Het was bijzonder. Ondanks het feit dat ik niet gewonnen heb, is het een ervaring die niemand meer van me af neemt.

Dit was ook de maand dat ik terug in de schoolbanken ging. Ik volg een opleiding bij A Plus opleidingen: mental coaching vanuit de positieve psychologie. Ik zit daar om didactische vaardigheden op te doen als docent van A Plus Opleidingen, maar ook om meer te leren over de theorie.

Daarnaast was het zakelijk gezien echt een booming jaar! Terugkijkend besef ik me pas hoeveel ik heb meegemaakt. De belangrijkste gebeurtenissen beschrijf ik hieronder. Even een terugblik op het jaar, persoonlijk en zakelijk.

De beloning

Ik werk met mijn hart. Ik vind de materie (voeding, beweging, stressreductie en gedrag) ontzettend interessant en ik heb een manier gevonden om deze elementen, samen met mijn wens om mensen te helpen, te combineren tot de basis van mijn eigen bedrijf.

Omdat ik het toegankelijk voor iedereen wil houden, houd ik de prijzen van de programma’s zo laag mogelijk. Omdat ik de prijzen laag wil houden, snap je misschien wel dat het een uitdaging is om hier volledig van te leven. Vooral in een concurrerende markt. Ik heb een langere adem nodig dan commerciële bedrijven, maar ik blijf strijden voor een gezonder Nederland.

Wanneer je dan in de media komt met je missie, voelt dit als een beloning voor het harde werken, de nachten dat je wakker ligt en je zorgen maakt en de avonden dat je doorwerkt terwijl je eigenlijk op de bank wilt zitten. Ik ben er dan ook erg dankbaar voor!

Dat was niet alles..

Ik heb daarnaast meerder workshops gevolgd om mijn kennis en kunde te verbreden. Ik heb leuke opdrachten mogen uitvoeren voor Gezonder-Nederland zakelijk en ik was externe examinator voor het CIOS.

Waarschijnlijk vergeet ik nog wel iets, maar het was ook een bewogen jaar waarin ik elke dag moest afwachten hoe de volgende dag eruit zou gaan zien.

Al met al ben ik blij, trots en dankbaar als ik terugdenk aan 2017. Ik kan niet wachten om te zien wat 2018 mij gaat brengen!

Liefs, Yentl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge