Een succesverhaal

Een succesverhaalOf ik een succesverhaal zou willen schrijven? Wie, ik? Altijd een groot compliment als men geïnteresseerd is naar jouw verhaal. Zelf lees ik ook graag succesverhalen van anderen, wat is de motivatie, drive en succes van een ander, het heeft een inspirerend effect op mij.

Laat ik beginnen met waar ik nu sta? Ik ben Timothy een sportieve jongen die graag bezig is met health, sport en voeding. Ik sport zelf 20 uur per week, door middel van groepslessen, hardlopen, wielrennen en kracht training.

Goed, laten we terug gaan naar het begin. Op 19 Juni 1987 ben ik geboren, een klein jongetje met wit haar en blauwe ogen. Ik was graag altijd actief en speelde graag met mijn vriendjes. Rond mijn 7e ben ik begonnen met voetbal, vond het geweldig en leerde er nieuwe vriendjes kennen, ging met plezier heen en had de grootste lol. Ondanks dat ook altijd geïnteresseerd geweest in tennis, dus hoppa proberen dacht ik! Na een korte periode kwam ik erachter dat zowel tennis en voetbal een beetje veel was en dus toch gekozen om verder te gaan met voetbal.

Op een gegeven moment toen ik 13 was kreeg ik wat last van mijn benen, ze voelden warm aan en tintelden enorm, vooral rondom de kuit en scheenbeen. Toch maar even naar de dokter dus?! De tintellingen werden erger en ging over naar pijnlijke steken, de zwelling werd groter en mijn benen begonnen meer te branden. Na veel onderzoeken en veel ziekenhuisbezoekjes is er een diagnose gesteld, namelijk; Henoch Schonlein Wat is het? Bij deze ziekte is er sprake van een allergische ontsteking van vooral de kleine bloedvaatjes in het lichaam. Deze bloedvaatjes laten daardoor veel vocht en bijvoorbeeld eiwitten door. De ziekte is zeldzaam en komt vooral bij kinderen voor. Uiteindelijk zo pijnlijk en heftig dat ik bijna een jaar in een rolstoel zat, vreselijke periode dit. Kon mijn benen niet meer gebruiken en begon dus ongelukkig te worden. Zware medicatie en ongelukkigheid resulteerde uiteindelijk in een flinke groei in omvang. 

Dit syndroom heeft ongeveer een jaar geduurd. Ik was hierna toch niet heel gelukkig als kind zijnde, ik was namelijk gegroeid en hierdoor erg onzeker geworden. Gelukkig ben ik uiteindelijk weer wat gaan sporten, namelijk spinning, crosstrainer en zelfs kracht circuitjes. De kilo’s vlogen er af, dit had een motiverend effect op mij, want het sporten zelf vond ik vreselijk. Na verloop van tijd toch hierdoor weer terug gevallen, weer enorm gegroeid. 

In die periode kregen wij ook het verschrikkelijke nieuws te horen dat mijn moeder een erg agressieve vorm van longkanker had en al flink was uitgezaaid, wij wisten dat het ze niet meer jaren bij ons zou zijn. Uiteindelijk had ik een uitlaatklep nodig en toch maar weer begonnen met sporten en heb ik mijn voeding aangepast, had allerlei informatie opgezocht op internet en boeken gelezen over voeding. Ik was immers 120 kilo en ongelukkig! Zo zou ik niet willen dat mijn moeder afscheid van een mij moest nemen. Heb hard geknokt en het was zeker niet makkelijk, maar met zo’n inspirerende vrouw als motivatie was afvallen een stuk makkelijker. Hier sloeg ik wel flink in door, ik vond het namelijk een ‘kick’ om elke week weer 2 kilo kwijt te zijn, met als resultaat dat ik van 120 kilo naar 75 kilo ben afgevallen in een jaar tijd, dit is voor iemand van 1.89 meter toch echt te licht. Ik werd gevangene van mijn eigen lichaam, moest mijzelf straffen wanneer ik te veel of te slecht ging eten. Hoe los ik dit op? Hoe kom ik hier van af? Misschien moet ik dan toch meer eten? Gelukkig had ik vrienden en familie om mij heen dit mij hierop hadden aangewezen. 

Een succesverhaal Ik ben mij nog meer gaan verdiepen in voeding, en zelfs sport. Via Start2Move begonnen met een Personal Trainer PRO pakket, ik wist namelijk zeker dat ik verder wou in de health/sport. Door mijn kennis die ik hier op deed wist ik ook dat ik mijzelf niet hoefde te straffen en kon ik makkelijker dingen loslaten. Geweldige branche, had een leuke opleiding gehad en had een goede leraar/mentor (Thanks Marco Nijland!). 

Fitness A/B gehaald, Voeding & Sport gehaald, Personal Trainer Business gehaald, BodyPump, SPRINT en GRIT Series certificaten gehaald. Nu hopen op nog meer leuke uitdagingen in de sport, mijn eigen uitdaging; IRON MAN.

Sport blijft mij inspireren, elk jaar zijn er nieuwe ontwikkelingen en ben en blijf ik leergierig. kwf timBen een gelukkig mens met leuke mensen om mij heen, een hecht en sterk gezien, en fantastische vrienden. Ook doe ik namens het KWF kankerfonds(Team KWF) mee met de grotere hardloop evenementen en zet ik mij graag in voor dit doel. Helaas heeft ons gezin namelijk 3 keer te maken gehad met kanker, mijn moeder en oudste zus zijn aan de gevolgen van kanker overleden, en mijn andere zus sport ik heel veel mee! Zij is zeker een inspiratiebron voor mij, sporten samen veel, net als dat ik met mijn broer veel aan kracht training doe!

Wat een bewogen jaar is 2015 voor mij! Geweldig jaar, veel nieuwe mensen leren kennen en veel nieuwe dingen geleerd.

Never give up, there is no such thing as an ending, just a new beginning

Timothy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge