Een gok nemen

Een gok nemenWanneer is het moment om een gok te nemen? Een gok blijft een gok en niks is zeker. Maar wat is wel zeker in het leven? Je kan weinig met zekerheid zeggen, vooral wanneer je het over de toekomst hebt. Eigenlijk is elke keuze in het leven een gok.

Wel kun je ooit zeggen dat jij je hart gevolgd hebt met het nemen van een bepaalde gok of het maken van een bepaalde keuze. Je hebt het in ieder geval geprobeerd. Je hart volgen is misschien wel het beste wat je in dit soms te korte leven kan doen. En hopelijk leidt je hart volgen tot geluk, het waarmaken van je droom en veel liefde. Ik ga ook een gok nemen. Ik ga een dag minder werken voor de werkgever. En ik laat een klein stukje zekerheid en houvast los.

Je zult je misschien afvragen waarom ik een stukje zekerheid loslaat terwijl weinig mensen werk kunnen vinden. Het is simpel. Ik volg mijn hart. Ik heb nu niet de tijd om mijn bedrijf te laten groeien zoals ik dat zou willen, simpelweg omdat ik daar niet de tijd voor heb. Het werk voor mijn eigen bedrijf moet voor of na mijn ´normale´werkdag. Dit resulteert in weinig energie, op je tandvlees lopen en uiteindelijk weinig tot geen creatief proces. Het creatieve stukje heb ik nodig om te brainstormen en mijn ideeën uiteindelijk om te zetten in concrete plannen. Nu gaat dat gewoon niet.

Ik wil later kunnen zeggen dat ik mijn hart gevolgd heb wat de uitkomst ook is geworden. Als jij ergens in gelooft, iets wat jij denkt dat het jou gelukkig maakt, dan moet je daar voor gaan. En ja zeker, ik vind het heel spannend. Want met minder uren komt er minder geld binnen. En aan het einde van de maand moet je toch je vaste lasten kunnen betalen. Maar als ik moet kiezen tussen mijn hart volgen en enige vorm van vastigheid, dan kies ik voor het volgen van mijn hart.

 

Nu maar hopen dat een gok nemen loont.

Liefs, Yentl♥

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge