De mooie voedselmachine

de mooie voedsel machineReview

Als je meer wil weten over hoe je lichaam ‘werkt’ en er van binnen uit ziet, dan is het boek de mooie voedselmachine echt iets voor jou. Het boek, dat in 2014 gepubliceerd werd, stond een lange tijd op mijn verlanglijstje en het schrijven van een review stond al een lange tijd op mijn to-do lijstje. Dus bij deze, een korte omschrijving van mijn bevindingen na het lezen van dit boek.

 

 

 

 

 

Persoonlijk vind ik dit soort onderwerpen superinteressant. Ik wil graag weten hoe het lichaam precies werkt. Hoe je bijvoorbeeld kunt merken dat jij op bepaalde stoffen anders reageert dan je buurman (allergie). Maar natuurlijk lees ik het boek ook met de vraag: kan ik nieuwe kennis vergaren om het leven met een spastische (verschrikkelijke) darm nog iets dragelijker te maken. Doordat het op een jip en janneke manier is geschreven, hoef je zeker geen hooggeleerde te zijn om het te snappen. Fijn toch?

Het boek is op een luchtige en grappige manier geschreven, waardoor een onderwerp zoals poep ineens veel minder vies wordt. Je hebt je vast wel eens afgevraagd waarom je ontlasting ineens een andere kleur heeft of hoe het komt dat de textuur er anders uit ziet dan gisteren. Praten over je ontlasting is tegenwoordig nog steeds een taboe. Met dit boek kun je toch een hoop duidelijkheid krijgen over het goedje dat bij jou in de wc belandt.

De schrijfster Giulia Enders (geneeskunde student) geeft vele voorbeelden, waardoor de werking van bepaalde organen een stuk duidelijker wordt. De gehele reis van het voedsel wordt besproken : vanaf de eerste hap tot de landing in je wc en de gehele spijsvertering komt aan het bod. Bij het lezen van de eerste tot de laatste zin, is het boek leerzaam en boeiend.

Inmiddels is het boek in Duitsland en Nederland een bestseller! Nieuwsgierig geworden? Het boek is al verkrijgbaar voor €17.95 bij verschillende boekenwinkels en online shops. Ga jij hem halen? Of had je hem al? Laat me weten wat je er van vindt.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge