De knop ging om

De knop ging omBij Jolien ging de knop om en binnen een jaar zat ze supergoed in haar vel!

Toen ik vroeger bij mijn ouders woonde, at ik zeer ongezond. Ik at ‘s avonds voor het slapen bijvoorbeeld een hele zak chips op. Elke week aten we ook frietjes, lasagne en andere ongezonde dingen. Ik ging het hele weekend uit en dronk regelmatig alcohol. Toen ik Dries leerde kennen, was ik tien kilo zwaarder dan nu. Hij lette al heel lang op zijn voeding en wou dat ik mijn leefgewoontes ging aanpassen. Na een tijdje kon hij mij overtuigen en kijk, ik voel me plots supergoed in mijn vel.

Hoeveel kilo’s ben je tot nu toe kwijt geraakt?

Ik heb er ongeveer een jaar over gedaan om tien kilo kwijt te raken. Dit gebeurde met vallen en opstaan. De ene maand was ik drie kilo kwijt, de andere kwam er weer een kilo bij. Uiteindelijk ben ik erin geslaagd om nu een stabiel gewicht te creëren.

Hoe blijf jij jezelf motiveren?

Ik sport nu toch al een jaar lang vier keer in de week en ik eet over het algemeen gezond, maar het is toch wel mijn man Dries die mij blijft motiveren en ervoor zorgt dat ik niet in mijn oude gewoontes verval. Het is wel zo dat wij wekelijks één keer een cheatday houden, want anders is het niet vol te houden. En heel af en toe mogen we wel eens genieten van iets lekkers, toch?

Wat durf je nu wat je voorheen niet durfde?

In feite ben ik al altijd een durver geweest. Ik heb altijd gedaan wat ik wilde doen. Ook toen ik iets zwaarder was. Het is wel zo dat het leven mij nu net iets minder inspanning kost en dat zorgt voor een beter humeur en goede uitstraling.

Houd jij je aan een strak je voedings- en beweegpatroon?

Als je iets wil bereiken, moet je er natuurlijk iets voor doen. Wat sporten betreft, maken we graag tijd. Mensen zeggen soms: ‘We hebben geen tijd om te sporten.’ Ik zeg juist: ‘Je hebt altijd tijd als je er tijd wil voor maken. Wie echt iets wil, kan het bereiken.’ Alles heeft gewoon met doorzettingsvermogen en motivatie te maken. Zoals hierboven vermeld, zijn we wat voeding betreft ook consequent , wel vinden we het belangrijk dat er ook af en toe eens lekker (en wat minder gezond) gegeten mag worden.

Zijn er, naast de geweldige prestatie van de verloren kilo’s, meer voordelen die je ervaart nu je levensstijl gezonder is?

Wanneer je wat kilo’s kwijt bent, krijg je meer zelfvertrouwen en dat straal je ook uit. Je krijgt complimenten over jouw prestaties en dat zorgt opnieuw voor meer vertrouwen. Ik blijf wel met mijn beide voeten op de grond staan, ik ga niet zweven, want kilo’s komen er natuurlijk sneller bij dan dat je ze kwijtraakt. Daarnaast heb je ook meer energie en heb je een betere conditie. Ook shoppen is een stuk leuker geworden. Alleen de portefeuille wordt er iets leger van, wat dan weer een nadeel is:).

Wat zijn jouw tips voor mensen die ook graag gezonder en slanker in het leven willen staan?

– Heb geduld. Resultaten bereik je niet in korte tijd.

– Probeer van de kleine dingen te genieten in het leven.

– Wees consequent en vind tijd om te sporten.

– Zoek balans in je voedingspatroon.

– Geloof in jezelf en weet dat je alles kunt bereiken wat je wilt!

De knop ging om

 

Wil jij Jolien en Dries volgen op social media? Dat kan!

Janneke raakte de kilo's kwijt

@fitwithdriesandjolien

fitwithdriesandjolien 

 

 

Wil jij ook lekkerder in je vel zitten? Dat kan met de programma’s van Gezonder-Nederland. Nieuwsgierig hoe wij te werk gaan? Neem een kijkje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge